В Молдове

Recolta de struguri, mai mică în acest an. R. Moldova va produce mai puțin vin

Автор: AgroExpert
recolta struguri vin - agroexpert.md

Recolta de struguri din țara noastră va fi mai mică în acest an cu 15 la sută decât cea prognozată. Respectiv, și cantitatea de vin va fi mai mică, a declarat secretarul de stat de la Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare, Andrian Digolean, în cadrul unei emisiuni de la Radio Moldova.

„La sfârșitul primăverii, am estimat o recoltă care va fi similară cu cea din 2022, deci estimăm aproximativ 260 de mii de tone de struguri. În august, am avut secetă și lipsă de precipitații, iar în acest moment estimăm că vom avea aproximativ 230 de mii de tone, ceea ce reprezintă o scădere de 15% față de estimarea pe care am avut-o în primăvară. Vă asigur că producția va fi mai mică, dar calitatea strugurilor este bună, ceea ce înseamnă că vom avea vinuri bune și mai multe medalii”, a declarat Andrian Digolean.

Datele preliminare ale Organizației Internaționale a Viei și Vinului arată că producția mondială de vin din 2023 va fi în medie de peste 24 de miliarde de litri. Ar fi un declin de 7% față de 2022 și cel mai redus nivel din 1961.

⚡️Urmărește știrile Agroexpert pe-> Telegram | Viber | Facebook | Instagram | News letter!

обратно к списку