В Молдове

Recoltarea și prelucrarea sfeclei de zahăr denotă un randament bun în acest an

Fabrica de zahăr din Drochia a companiei Südzucker Moldova a început deja prelucrarea sfeclei de zahăr recoltată la începutul lunii septembrie.
 
Condițiile meteo favorabile din acest an, împreună cu implementarea deplină și la timp a tuturor măsurilor agro-tehnologice, au avut un impact bun asupra creșterii randamentului sfeclei de zahăr. Primele rezultate ale recoltării fac posibilă prezicerea unui randament mediu de 55 de tone pe hectar.
 
Programul flexibil actualizat, dezvoltat împreună cu departamentul IT al Südzucker Moldova pe principiul „JUST IN TIME”, ia în considerare principala prioritate – nivelul conținutului de zahăr la începutul sezonului și permite furnizarea neîntreruptă de sfeclă de zahăr proaspătă de înaltă calitate către fabrică.
 
Sezonul actual va fi lung, prin urmare, odată cu umplerea maximă a câmpului de depozitare, se așteaptă recoltarea timpurie și depozitarea temporară a sfeclei de zahăr de înaltă calitate la marginile câmpurilor. În acest sens, compania a acordat alocații suplimentare partenerilor agricoli pentru recoltarea târzie și protecția sfeclei recoltate de condițiile meteorologice nefavorabile cu peliculă specială.
 
Datorită sprijinului alocat de Südzucker Moldova întreprinderilor agricole după sezonul uscat din 2020, în valoare de 2.000 de lei pe hectar de culturi de sfeclă de zahăr, compania a reușit nu numai să mențină interesul partenerilor în sfecla de zahăr, ci și să crească suprafața sa de cultivare cu 30%. 2021 justifică investițiile companiei și ale întreprinderilor agricole - unele întreprinderi agricole, inclusiv filiala Agro-SZM, deja la începutul campaniei de recoltare prezintă un randament de aproximativ 65 de tone pe hectar.
 
Primele rezultate ale procesării sfeclei de zahăr în sezonul 2021 la fabrica de zahăr din Drochia au arătat o creștere a capacității la 3,8 mii tone pe zi (în 2020 aproximativ 3,5 mii tone). Acest lucru permite prelucrarea mai rapidă a materiilor prime și o creștere a aprovizionării acestora către câmpurile de depozitare.
Creșterea capacității de prelucrare a fost realizată grație unei modernizări pe scară largă a producției de zahăr, inclusiv instalarea în 2021 a primului aparat de difuzie verticală din Moldova de producție germană și a frezelor de sfeclă franceze de înaltă eficiență. Modernizarea efectuată face posibilă și reducerea semnificativă a consumului de energie și a pierderilor de zahăr în producție.

Urmărește știrile Agroexpert ->pe Telegram | Viber | Facebook | Instagram | News letter!

⚡️ Следите за новостями Agroexpert в ->  Telegram  |  Viber  |  Facebook  |  Instagram  |  News letter!