Republica Moldova ar putea anula interdicția exporturilor produselor cerealiere

cereale export autorități - AgroExpert.md
В Молдове

Autoritățile Republicii Moldova analizează oportunitatea anulării restricțiilor la exportul de grâu. Fermierilor li s-a interzis exportul de grâu în primăvara acestui an, după începerea războiului de Ucraina, pentru asigurarea securității alimentare a Republicii Moldova.

Președintele comisiei parlamentare pentru agricultură și industrie alimentară, Vladimir  Bolea, a declarat că la următoarea ședință a Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova va fi luată decizia privind anularea interdicției de a exporta grâu. „La ședința Parlamentului de astăzi, va fi prelungită situația de urgență, iar la prima ședință a CSE se va lua decizia cu privire la anularea interdicțiilor de export a grâului”, a declarat Bolea.

Bolea a adăugat că „nimeni nu-i consideră pe agricultori oponenți, dușmani sau jucători politici”. „Sunt niște oameni care se confruntă cu probleme foarte mari, de asta ne-am axat pe producătorii mici și medii, care din cauza marilor monopoliști, ce dictează prețurile de achiziții, sunt prejudiciați”, a spus deputatul PAS, Vladimir Bolea.

Precizările au fost făcute de către deputatul moldovean în contextul în care anterior primul ministru Republicii Moldova, Natalia Gavrilița, declara că protestele fermierilor moldoveni ar avea conotații politice.

Anterior, Asociația Forța Fermierilor a solicitat autorităților să ridice restricțiile la exportul de grâu, în condițiile în care fermierii au nevoie de bani pentru a-și putea achiziționa fertilizanți și semințe pentru anul agricol următor.

⚡️Urmărește știrile Agroexpert pe-> Telegram | Viber | Facebook | Instagram | News letter!

обратно к списку