В Молдове

Republica Moldova Prezintă: Peste 20 de contracte au fost inițiate

Автор: AgroExpert
Republica Moldova Prezintă: Peste 40 de companii au participat - agroexpert.md

În perioada 28-30 iunie, peste 40 de companii autohtone au participat la cea de a 4-a ediție a expoziției „Republica Moldova Prezintă”, organizată în Piața Sfatului din orașul Brașov, România.

Evenimentul a fost organizat de Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (CCI a RM) în parteneriat cu Primăria mun. Brașov, Camera de Comerț și Industrie din Brașov, Consiliul județean Brașov și Ambasada Republicii Moldova în România.

Expoziția „Republica Moldova Prezintă” a fost reprezentată de  companii autohtone, care și-au expus produsele și serviciile din domenii de activitate precum: industria alimentară și agricolă (produse apicole, ulei presat la rece, produse de patiserie, fructe uscate), industria ușoară – textile (haine, plapume, lengerie de pat), industria construcției de utilaj, mobilă, producția de vinuri, băuturi spirtoase, produse cosmetice naturiste. La ediția curentă au participat și standurile colective ale Consiliilor Raionale Călărași și Hîncești.

Pe parcursul celor 3 zile de expoziție au fost inițiate peste 20 de contracte și acorduri de intenție dintre agenții economici autohtoni și cei din România. 6 contracte aflate la faza de negociere și stabilire a clauzelor contractuale au fost din domeniul agro-alimentar și textile.

Standurile expozanților au fost amplasate pe perimetrul din Piața Sfatului Brașov, punct central pentru localnicii și turiștii acestui oraș, ceea ce a oferit posibilitatea participanților să se bucure de un număr remarcabil de vizitatori nu doar din România, ci și din alte state, testând, astfel, gusturile mai multor tipuri de consumatori.

De menționat că, în anul 2016, la prima ediție a expoziției organizate la Iași, România, Compania Maalex Grup a plasat produsele pe rafturile magazinelor ieșene. Aceeași companie intenționează să semneze un nou contract de amplasare a unui magazin cu genericul PRODUS DE MOLDOVA, la Brașov.

Un alt succes realizat în cadrul expoziției „Republica Moldova Prezintă”, la Brașov este cel al companiei  Prograin Organic SRL, care, ca urmare a expoziției a inițiat încheierea a două acorduri de colaborare cu doua brutării din regiunea Brașovului.

Companiile: Nutri Holding SRL, Granoleya Mix SRL, Arhygeea SRL, Apilux Agro SRL, Pomul Regal SRL, Crama Tataru, Vipom Impex SRL, Prograin Organic SRL au inițiat acorduri de colaborare cu rețeaua de magazine „Basarabia” în vederea plasării produselor apicole, a deserturilor vegane, a nucilor, făinii organice, pe rafturile rețelelor de magazine.

Deși, fiind la prima participare în cadrul expozițiilor organizate de CCI a RM în România, Compania Cristal Concept SRL a uimit publicul brașovean cu o gamă largă de produse de paste de nuci în asortiment pentru gustări nutritive, aromate și sănătoase, combinate cu fructe, având cele mai neobișnuite gusturi. Astfel, standul expozițional a fost luat în asalt de consumatorii brașoveni și turiștii vizitatori.

Potrivit președintelui CCI a RM, România reprezintă o piață bună de extindere pentru Republica Moldova, iar potențialul Brașovului, în cadrul economic românesc, este unul din cele mai importante.

„Suntem mândri de rezultatele companiilor noastre. Eram siguri că și la această ediție publicul brașovean va fi entuziasmat de produsele moldovenești, pentru că Republica Moldova are produse și servicii competitive. Noi avem antreprenori de succes, pe care CCI a RM va continua să-i promoveze și să le ofere suport pentru a accede pe noi piețe”, a menționat Sergiu Harea.

Expoziția „Republica Moldova Prezintă” a fost vizitată de peste 15.000 vizitatori.

⚡️ Следите за новостями Agroexpert в ->  Telegram  |  Viber  |  Facebook  |  Instagram  |  News letter!