В Молдове

S-a încheiat Programul Farmer-to-Farmer implementat de CNFA Moldova

Автор: AgroExpert
programul Farmer to Farmer - agroexpert.md

Programul „Farmer to Farmer”, lansat în 2018 cu scopul de a contribui la dezvoltarea durabilă a agriculturii în Republica Moldova, a fost finalizat. La evenimentul de încheiere a programului au participat vicepremierul Vladimir Bolea și directorul USAID, Jeff Bryan.

Prin intermediul acestuia a fost susținută și promovată agricultura ecologică și sectorul zootehnic prin acordarea de consultare a afacerilor pe bază de voluntariat și instruire a mai multor grupuri de beneficiari.

„Apreciem orice susținere a sectorului din partea USAID. Faptul că fermierii au învățat cum să gestioneze mai eficient resursele disponibile, au adoptat practici agricole menite să creeze randamentul culturii și au învățat cum să minimizeze impactul negativ asupra mediului înconjurător este benefic. Fermierii au nevoie de schimb de cunoștințe între ei. Noi încurajăm cooperarea în cadrul comunităților agricole, deoarece asta îi face să învețe unii de la alții, să fie mai puternici și siguri în ceea ce fac”, a specificat Vladimir Bolea în mesajul de salut.

Implementarea programului a condus la creșterea numărului de fermieri care practică agricultura ecologică și obțin produse agricole mai sănătoase. Fermierii au beneficii de creștere semnificative ale veniturilor lor, creșterea productivității și accesul la piețe mai bune, au promovat cooperarea și solidaritatea în comunitățile agricole.

Programul "Farmer to Farmer" este o inițiativă internațională care promovează schimbul de cunoștințe și experiență între fermieri și experiență agricolă pentru a sprijini dezvoltarea sectorului agricol în țările din întreaga lume. Programul se bazează pe voluntariatul experților și a fost implementat în Republica Moldova pentru a dezvolta practici agricole și a sprijini dezvoltarea durabilă a agriculturii.

Pe parcursul celor cinci ani de implementare, în cadrul F2F au fost selectaţi prin concurs 43 de experți din SUA cu experiență bogată în prestarea serviciilor de extensiune. Voluntarii au efectuat vizite în țara noastră cu durata de până la trei săptămâni sau au conlucrat cu beneficiari moldoveni de la distanță, din cauza pandemiei de COVID-19.

De asemenea, în cadrul F2F au fost asistate 12 organizații beneficiare și instruite peste 1.212 persoane, au fost oferite peste 180 de recomandări, realizate cinci studii, evaluări sau platforme online și au fost elaborate opt ghiduri de buzunar cu recomandări tehnologice.

⚡️Urmărește știrile Agroexpert pe-> Telegram | Viber | Facebook | Instagram | News letter!

⚡️ Следите за новостями Agroexpert в ->  Telegram  |  Viber  |  Facebook  |  Instagram  |  News letter!