В Молдове

Serie de întâlniri bilaterale cu miniștrii agriculturii din Europa de Sud-Est

Автор: AgroExpert
agricultură Europa sud-est - agroexpert.md

Vladimir Bolea a avut discuții cu reprezentanții FAO, privind organizarea Conferinței Regionale a Organizației pentru Alimentație și Agricultură (FAO) la Chișinău în mai 2024. Potrivit autorităților, acest eveniment va crește vizibilitatea Republicii Moldova în cadrul comunității internaționale.

Totodată, oficialul a avut o serie de întâlniri bilaterale cu miniștrii agriculturii din Europa de Sud-Est care participau la reuniunea din Bosnia și Herțegovina. 

În cadrul întâlnirii cu oficialul din Bulgaria, s-a discutat în mod special despre preluarea bunelor practice în dezvoltarea sectorului zootehnic, cu accent pe oierit. Această colaborare vizează revitalizarea sectorului, transferul de cunoștințe și tehnologii pentru a spori eficiența producției. Parteneriatul cu Bulgaria se anunță promițător, incluzând  schimbul de bune practici și material genetic pentru a îmbunătăți productivitatea animalelor și a obține rezultate economice scontate.

Bulgarii au fost, de asemenea, dispuși să  împărtășească propria lor experiență în cooperare.

În cadrul întâlnirii cu reprezentantul din Georgia, discuția s-a concentrat asupra sectorului vitivinicol, un domeniu deosebit de important pentru ambele țări. Georgienii au prezentat informații despre agenția lor specializată în viticultură și vinificație, în timp ce Vladimir Bolea a împărtășit experiența Republicii Moldova în cadrul Oficiului Național al Viei și Vinului (ONVV).

Dezvoltarea relațiilor comerciale reciproce avantajoase și identificarea posibilelor produse agricole ce pot fi exportate, a constituit subiectul întrevederii cu reprezentantul Macedoniei. Această colaborare promite să deschidă noi piețe și oportunități de afaceri.

Vicepremierul Vladimir Bolea s-a întâlnit, de asemenea, cu reprezentantul Franței pentru a discuta despre cooperarea moldo-franceză în sectorul agroindustrial. Oficialul francez s-a arătat deschis să ajute Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare în crearea camerelor agricole și să împărtășească experiența lor în domeniul cooperării.

Vizita vicepremierului Vladimir Bolea a subliniat importanța consolidării relațiilor și cooperării internaționale în sectorul agricol, deschizând noi oportunități pentru dezvoltarea durabilă a agriculturii din Moldova și Europa de Sud-Est.

⚡️Urmărește știrile Agroexpert pe-> Telegram | Viber | Facebook | Instagram | News letter!

обратно к списку