В Молдове

Și-a înscenat falimentarea întreprinderii. Un fermier din Soroca, amendat

Автор: AgroExpert
Și-a înscenat falimentarea întreprinderii - agroexpert.md

Un întreprinzător din Soroca este obligat să întoarcă peste 1.400.000 de lei, după ce nu și-a onorat datoriile față de o altă întreprindere, care l-a finanțat pentru cultivarea sfeclei de zahăr. Pentru a se eschiva de la onorarea plății, acesta și-a înscenat falimentarea întreprinderii.

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) susține că bărbatul cu vârsta de peste 50 de ani, și-a declarat insolvabilitatea srl-ului, după ce a extras din contul bancar al întreprinderii sume de bani, inclusiv de peste 500.000 lei, pe care i-a folosit în scopuri personale.

Acesta a pretins că nu ar mai avea mijloace prin care să-i întoarcă aceleași întreprinderi datoria pentru cultivarea sfeclei de zahăr, de peste 1.400.000 lei (chiar dacă se angajase să o facă în trei tranșe, în 2018-2020). 

Urmare a investigațiilor penale, bărbatul și-a recunoscut vinovăția.

Prin urmare, la solicitarea procurorilor PCCOCS, Judecătoria Soroca l-a condamnat pentru insolvabilitatea intenționată a întreprinderii la amendă de peste 30.000 lei, cu privarea de dreptul administrării întreprinderilor sau altor persoane juridice pentru patru ani. De asemenea, acesta urmează să achite și datoria pe care nu și-a onorat-o, de peste 1.400.000 lei.

⚡️ Следите за новостями Agroexpert в ->  Telegram  |  Viber  |  Facebook  |  Instagram  |  News letter!