В Молдове

Sistemului de irigare „Criulenii de Sus” va fi modernizat

Автор: AgroExpert
Sistemului de irigare Criuleni modernizat - agroexpert.md

Sistemului centralizat pentru irigare „Criulenii de Sus” va fi modernizat. Astfel, la stația centrală de pompare urmează să fie schimbate pompele, țevile și panoul electric.

„Această actualizare este esențială pentru îmbunătățirea eficienței și fiabilității sistemului de irigare, contribuind astfel la creșterea productivității agricole”, precizează Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA).

Pe 16 mai, secretarul de stat Vasile Șarban a avut o întâlnire cu experții francezi în domeniul proiectării sistemelor centralizate de irigare la stația centrală de pompare Criuleni. Scopul principal al acestei întrevederi a fost de a oferi suport asociației utilizatorilor de apă pentru irigații în identificarea celor mai moderne tehnologii de irigație disponibile pe piață.

Experții francezi și-au exprimat angajamentul de a oferi consultanță tehnică și sprijin practic pentru reutilarea stației de pompare, pentru implementarea noilor tehnologii de irigație. Aceștia au subliniat importanța adoptării soluțiilor inovatoare care să asigure un consum eficient de apă și să minimizeze impactul asupra mediului.

Secretarul de stat Vasile Șarban a subliniat importanța acestei colaborări internaționale, menționând că experiența și expertiza partenerilor francezi vor juca un rol important în dezvoltarea infrastructurii de irigații din regiune.

Totodată, acesta a accentuat că modernizarea stațiilor de pompare și adoptarea tehnologiilor avansate sunt pași esențiali pentru asigurarea unui sector agricol sustenabil și competitiv.

Amintim că, anterior, ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea a spus că autoritățile vor reabilita trei stații centralizate de irigare: din Ștefan Vodă, din Briceni și alta din satul Etulia.

Află și: Revitalizarea sistemului de irigare: Peste 60 de stații sunt în ruine

⚡️ Следите за новостями Agroexpert в ->  Telegram  |  Viber  |  Facebook  |  Instagram  |  News letter!