В Молдове

Soluții inovatoare: Expozițiile Moldenergy și Moldconstruct au fost inaugurate

Автор: AgroExpert
Expozițiile Moldenergy și Moldconstruct - agroexpert.md

Expozițiile internaționale specializate „MOLDENERGY” și „MOLDCONSTRUCT” au fost inaugurate la Chișinău. Acestea se vor desfășura la Centrul Internațional „Moldexpo”, în perioada 28 – 31 martie. 

Directoarea interimară Moldexpo, Zinaida Popa, a precizat că aceste evenimente sunt potrivite pentru a construi o Moldovă Europeană.

„Propun să ne unim forțele pentru a construi o Moldovă europeană și sustenabilă. Expozițiile ne arată că avem un mare potențial de a realiza acest lucru. Am ferma convingere că împreună putem să realizăm o infrastructură de succes”, susține Zinaida Popa.

Peste 110 companii participă la expozițiile Moldenergy și Moldconstruct. Prezent la evenimentul de inaugurare, ministrul Energiei, Victor Parlicov, a îndemnat participanții să pună accent nu doar pe prezentarea tehnologiilor, dar și pe parteneriate.

„Dacă până acum, țara noastră a pus accent pe securitatea energetică, în ultimii ani am reușit să fim siguri că vom avea energie și gaze la prețuri competitive. Cea mai mare agendă pe care o realizăm acum ține de decarbonizare. Decarbonizarea fiind reducerea emisiilor și ea începe cu eficientizarea consumului de energie. Îndemn participanții la expoziție, dincolo de tehnologiile pe care le expun, să se gândească la parteneriate”, a afirmat oficialul.

Totodată, ambasadorul Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, Jānis Mažeiks, a subliniat susținerea comunității europene în proiecte de diminuare a vulnerabilității energetice.

„Expozițiile sunt o ocazie de a ne aminte de drumul dificil pe care l-am parcurs până acum. Veți vedea cele mai moderne și ecologice realizări și soluții pentru o societate rezilientă la crizele energetice”, adaugă Janis Mazeiks. 

Precizăm că, expoziția MOLDENERGY este un eveniment-cheie în domeniul valorificării eficiente a resurselor energetice, surselor regenerabile de energie solară, eoliană, pe biogaze, aplicării tehnologiilor de conservare a energiei, utilizării sistemelor termice, de climatizare, ventilare, iluminare, refrigerare.

Totodată, în cadrul expozițiilor, în premieră, se organizează GARDEN EXPO 2024 - târg de primăvară, unde este prezentată o diversitate mare de material săditor pentru curte și grădină. 

⚡️ Следите за новостями Agroexpert в ->  Telegram  |  Viber  |  Facebook  |  Instagram  |  News letter!