В Молдове

Start campaniei de împădurire: Vor fi sădiți puieți pe 4 mii de hectare

Автор: AgroExpert
campania de împădurire - agroexpert.md

Pe 11 noiembrie se anunță demararea Programului Național de Împădurire ce prevede reabilitarea și crearea de păduri noi, pe o suprafață de 145 mii ha, pe parcursul a 10 ani (2023-2032).

Potrivit Agenției Moldsilva, în acest an, campania de plantare se desfășoară în perioada lunilor noiembrie-decembrie 2023. În acest context, au fost prelucrate terenuri disponibile pentru plantări cu o suprafață totală de 4 mii de hectare, iar în pepinierele întreprinderilor silvice a fost organizată inventarierea, ce a estimat o cantitate de aproximativ 35 de milioane de puieți disponibili pentru plantare.

Ministerul Mediului lansează apelul către întreaga țară pentru participarea la lucrările de plantare, deoarece reușita unor asemenea măsuri de amploare ține de consolidarea eforturilor întregii societăți.

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a îndemnat populația să participe la campania de plantare.

„Vă îndemn să participăm cu toții la acțiunea de înverzire din cadrul Programului național de împădurire. Împreună, putem face parte din generația pădurii ca să avem o țară mai verde și un mediu mai sănătos pentru noi și pentru copiii noștri”, susține Maia Sandu.

Mai multe detalii cu privire la - organizarea Campaniei de plantare din această toamnă, suprafețele disponibile și perioadele, în care oricine poate participa activ la plantări, le găsiți pe pagina web și Facebook ale Agenţiei „Moldsilva”, www.moldsilva.gov.md, prin accesarea rubricii „Participă la plantări toamna 2023”.

⚡️Urmărește știrile Agroexpert pe-> Telegram | Viber | Facebook | Instagram | News letter!

обратно к списку