В Молдове

Sute de hectare de culturi agricole și livezi, compromise de ploaie

Автор: AgroExpert
Sute de hectare de culturi agricole și livezi, compromise de ploaie - agroexpert.md

Ploaia torențială din seara zilei de 11 iunie a avut un efect distructiv asupra mai multor culturi agricole și livezi. Despre aceasta informează Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU).

Localitatea Ivanovca, raionul Florești a fost cea mai afectată.

„În localitatea Ivanovca, Florești au fost deteriorate circa 252 ha de floarea soarelui, 55 ha de porumb și 4 ha livadă de vișin”, precizează IGSU.

Comisiile pentru situații excepționale raionale lucrează în raioanele unde au fost înregistrate prejudicii pentru evaluarea pagubelor materiale.

Totodată, potrivit datelor colectate de la furnizorii de energie electrică către dimineața zilei de 13 iunie 2024 mai rămân parțial deconectate de la energia electrică 13 localități din raionul Orhei. 

Menționăm că, comisiile pentru situații excepționale raionale lucrează în raioanele unde au fost înregistrate prejudicii pentru evaluarea pagubelor materiale.

Amintim că, meteorologii au emis Cod Galben de instabilitate atmosferică pe întreg teritoriul Republicii Moldova pe 13 iunie. În unele zone vor fi înregistrate averse cu descărcări electrice, vânt și grindină. 

Te-ar putea interesa și: Averse, vânt și grindină: A fost emis un nou Cod Galben

Anterior, Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a emis Cod Galben de instabilitate atmosferică pe 11 iunie.

Află și: Nu scăpăm de instabilitate atmosferică. A fost emis un nou Cod Galben

În urma precipitațiilor abundente și vântului puternic mai multe localități din centrul țării, dar și capitala au fost afectate.

Citește și: Foto | Copaci doborâți! Ploaia torențială a făcut ravagii în țară

Precizăm că, în luna iunie, pe teritoriul Republicii Moldova se prevăd cantități de precipitații apropiate de mediile anuale. Informațiile se conțin în perspectiva meteorologică publicată de către Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS).

Recomandăm și: Ce temperaturi și precipitații se prevăd în iunie

⚡️ Следите за новостями Agroexpert в ->  Telegram  |  Viber  |  Facebook  |  Instagram  |  News letter!