В Молдове

Taxele vamale la importul materiei prime vor fi diminuate

Автор: AgroExpert
taxe vamale import materie primă - agroexpert.md

Vor fi diminuate taxele vamale la importul materiei prime cumpărate de pe piețele alternative. Proiectul de revizuire a politicii tarifare a fost votat de Parlament în a doua lectură.

Proiectul de lege prevede modificări pentru 48 de poziții tarifare, produse importate în calitate de materie primă utilizată în procesul de producere, care nu este disponibilă pe piața internă și nu poate fi importată în regim preferențial în cadrul Acordurilor de liber schimb în vigoare.

Este vorba despre diverse preparate utilizate pentru prelucrarea metalelor, diferiți compuși și ingrediente folosite în industria alimentară.

Propunerile au fost prezentate Ministerului Dezvoltării Economice și Digitalizării de către companiile din Republica Moldova.

„Modificările respective vor contribui la crearea condițiilor avantajoase pentru procurarea materiei prime de pe piețele alternative, reducerea riscului de dependență de o singură piață de aprovizionare, prețuri mai avantajoase pentru produsele finite și sporirea dezvoltării industriei de prelucrare”, se precizează în nota informativă a inițiativei legislative.

⚡️ Следите за новостями Agroexpert в ->  Telegram  |  Viber  |  Facebook  |  Instagram  |  News letter!