В Молдове

Tehnologii agricole avansate: Expoziția Moldagrotech spring revine

Автор: AgroExpert
 Moldagrotech spring - agroexpert.md

Expoziția internațională specializată de mașini, echipamente și tehnologii pentru sectorul agricol MOLDAGROTECH spring revine. Aceasta se va desfășura în perioada 13 – 16 martie 2024, la C.I.E. Moldexpo. Ediția a XXXXIII-a, întrunește peste 60 de expozanți care își vor promova ofertele în pavilionul nr.2 și pe spațiile în aer liber.

În mod tradițional, expoziția este însoțită de Târgul de puieți și material săditor care înregistrează circa 40 de participanți. În total, evenimentul expozițional însumează peste 100 participanți.

Opțiunile agricultorilor de a-și completa parcurile tehnologice se vor mări datorită ofertelor producătorilor și dealerilor din 8 țări: Republica Moldova, Austria, Italia, Letonia, Polonia, România, Ucraina, Ungaria. Aceasta permite cumpărătorilor să beneficieze de un coraport bun de calitate - preț.

Oferta expoziției cuprinde cele mai diverse modele de mașini și echipamente agricole, tehnologii moderne, creștere intensivă a culturilor, îngrășăminte și produse de protecție a plantelor, dar și material semincer. Fiecare agricultor care își dorește prosperarea afacerii și are curaj să experimenteze va găsi la expoziție tehnologii de ultimă generație în toate domeniile: irigare și alimentare cu apă, ameliorarea solului, automatizarea zootehniei, precum și echipamente pentru sere, de ambalare, pentru transportare, stocare și multe altele.

În cadrul expoziției va funcționa Smart Agri Arena care va include aplicații, soluții digitale, drone, cele mai sofisticate tehnologii pentru o agricultură modernă. Prezintă această zonă, care ocupă centrul pavilionului nr.2, partenerul general al expoziției, Banca Comercială MAIB S.A.

În general, în toate cele 4 zile de expoziție vor avea loc prezentări și demonstrări de mașini agricole moderne. Iar cele mai bune mostre vor face obiectul concursul „Util pentru Moldova”, reluat în acest an cu suportul tradițional al Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare din Republica Moldova, coorganizatorul expoziției. Concursul reprezintă o adevărată competiție a celor mai performante echipamente, tehnologii și materiale pentru agricultură, contribuind la elucidarea, promovarea și implementarea cat mai rapidă a acestora în practică.

Printre multiplele oportunități oferite de expoziție este și cea de școlarizare în agricultură. Programul de afaceri al expoziției MOLDAGROTECH (spring) include seminare, mese rotunde și discuții. În sprijinul tinerilor specialiști din ingineria agricolă, la MOLDAGROTECH (spring) se va desfăşura conferinţa Agrogenerația, în cadrul căreia cei mai buni studenți ai Universității Tehnice din Moldova vor prezenta rapoarte tematice privind tendințele actuale din domeniu.

Este explicabil într-o țară preponderent agrară interesul sporit față de tehnica agricolă, materialul semincer, mijloacele de protecție a plantelor etc., în special primăvara, când încep lucrările agricole. Toate acestea, dar și schimburile de experiențe, consultările prețioase ale profesioniștilor, dialogurile directe, noutățile și ultimele tendințe ale domeniului, cele mai diverse servicii necesare sectorului transformă expoziția MOLDAGROTECH spring într-un adevărat forum agroindustrial, cu efecte benefice pentru dezvoltarea ramurii.

Inaugurarea oficială a evenimentului expozițional va avea loc miercuri, 13 martie 2024, ora 11:00, la pavilionul nr.2 al Centrului Internațional de Expoziții MOLDEXPO.

AGROEXPERT este partener media al expozițiilor.

⚡️ Следите за новостями Agroexpert в ->  Telegram  |  Viber  |  Facebook  |  Instagram  |  News letter!