В Молдове

Turismul online câştigă teren şi în Republica Moldova

În perioada în care planurile de călătorie sunt greu de realizat, există o mulţime de moduri de a vedea lumea fără a-ţi părăsi casa, prin intermediul unor tururi virtuale.

Tururile virtuale – un concept apărut odată cu pandemia, când turismul a trebuit să se reorienteze în funcţie de noua normalitate, capătă popularitate şi în rândul moldovenilor, transmite trm.md.

Despre beneficiile acestui tip de turism, dar şi despre soluţiile pe care le oferă – de a călători în siguranţă pe timp de pandemie – ne-a vorbit Tatiana Lupaşcu, secretar general în cadrul Asociaţiei Naţionale a Ghizilor de Turism din Republica Moldova.

„Tururile virtuale au devenit o normă, ca să-i zic aşa, în perioada de pandemie. Cea mai utilizată metodă prin care au loc aceste tururi virtuale este transmisiunea live.Adică ghidul merge la o anumită locaţie de unde transmite live şi comunică cu turiştii de pe fir, care pot fi din orice colţ al lumii.Asta de fapt e un avantaj pe care îl văd eu, pentru că într-o singură zi poţi să călătoreşti în mai multe ţări, pe mai multe continente”, a declarat Tatiana Lupaşcu, secretar general în cadrul Asociaţiei Naţionale a Ghizilor de Turism din Republica Moldova, citată de Radio Moldova.

Potrivit Tatianei Lupaşcu, tururile online pot cuprinde ca şi abordare o serie de teme, în funcţie de interesul manifestat de turişti.

Acestea au loc în regim online, cu posibilitatea de a interacţiona propriu-zis cu ghidul.

„Turistul chiar de acasă, de pe canapea, poate să călătorească oriunde, să-i pună întrebări ghidului şi să primească răspunsul care îl interesează”, a mai menţionat Tatiana Lupaşcu.

Dacă îţi doreşti să descoperi Republica Moldova sau oricare altă destinaţie turistică la care visezi, acum e mai simplu ca niciodată, spune Tatiana.

Cea mai râvnită excursie poate fi la doar un click distanţă. Tot ceea ce trebuie să faci, ne mai spune Tatiana Lupaşcu, este să contactezi un ghid care dispune de tehnica necesară, intrând pe platformele specializate în acest domeniu.

„Adevărul este că această pandemie cumva a descoperit alte posibilităţi în ale ghidajului, pentru ca noi să putem sta acasă şi de pe canapea să vizităm alte locaţii.Un tur online ne permite să vedem, să aflăm despre cultura, obiceiurile şi tradiţiile din ţările sau locurile în care ne dorim să ajungem, dar pe care din varii motive nu le putem vizita.De exemplu, s-ar putea ca sănătatea să nu ne permită să urcăm Everestul şi aici s-ar putea să ne vină în ajutor un ghid care urcă Everestul pentru noi, iar noi vedem fiecare pas şi interacţionăm cu acel ghid”, a mai menţionat Tatiana Lupaşcu.

Menţionăm că astăzi, 21 februarie, la nivel internaţional este sărbătorită Ziua Ghidului de Turism.  

⚡️Urmărește știrile Agroexpert pe-> Telegram | Viber | Facebook | Instagram | News letter!

⚡️ Следите за новостями Agroexpert в ->  Telegram  |  Viber  |  Facebook  |  Instagram  |  News letter!