В Молдове

Un nou instrument de creditare va fi disponibil pentru agricultori

Автор: AgroExpert
Un nou instrument de creditare - agroexpert.md

Un nou instrument de creditare devine disponibil pentru agricultori începând cu ziua de vineri, 15 martie. Este vorba de Produsul Capital Circulant, dezvoltat în comun cu Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului (ODA).

Cu o garanție din partea statului în valoare de până la 1 milion 600 de mii de lei, acest instrument financiar este conceput pentru susținerea necesităților imediate ale sectorului agricol.

Agricultorii interesați sunt încurajați să se adreseze băncilor comerciale la care sunt deserviți pentru a accesa instrumentul financiar.

Pentru a răspunde necesităților imediate, în primul an, au fost aprobate condiții speciale care ulterior vor fi modificate.

Astfel, pentru anul 2024, perioada creditului este de până 60 de luni, urmând ca pentru anii viitori să fie ajustată la 36 de luni. De asemenea, perioada de garanție pentru anul 2024 este stabilită de până la 18 luni, cu o reducere ulterioară la 12 luni.

Amintim că, instrumentul a fost consultat, la începutul acestei luni, la Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare, cu agricultorii, ODA, reprezentanții băncilor comerciale, Ministerului Finanțelor și Inspectoratului Fiscal de Stat.

⚡️ Следите за новостями Agroexpert в ->  Telegram  |  Viber  |  Facebook  |  Instagram  |  News letter!