В Молдове

Va fi sau nu construit blocul de locuit din Măgdăcești?!

Deși moldovenii continuă să plece din țară, din lipsa unor salarii decente și a condițiilor de viață tot mai grele, companiile de construcții își văd de scopul lor, ridicarea blocurilor de locuit cât mai atractive, în localități cât mai aproape de capitală, care este destul de aglomerată. Pentru a profita din dorința firească a oamenilor de a avea un imobil nou în care să locuiască, companiile de construcții elaborează proiecte care deseori încalcă fraudulos drepturile altor oameni. Un astfel de exemplu se pare că se întâmplă în satul Măgdăcești, raionul Criuleni, care se află la o distanță de 12 km de Chișinău.

Locuitorii au fost informați că urmează să fie ridicat un bloc de locuințe, inclusiv cu mansardă, unde vor putea procura apartamente moderne. S-ar părea că este o veste minunată, însă terenul unde se planifică a fi construită clădirea, este într-o zonă unde ar crea numeroase incomodități locuitorilor din Măgdăcești.

”Suntem alarmați cu toții, am adunat semnături și am înaintat o petiție prin care solicităm stoparea acestei construcții. Noi cunoaștem un caz similar în Porumbeni, cînd inițial se spunea că blocul va fi cu 5 etaje, însă acolo sunt de fapt 7 etaje. Acum această companie de construcţii, care are o mare dorință de a ne construi case cu multe etaje, deși au oficial autorizațiile necesare, în primul rând, încălcă nivelul de înălțime, în plus, ei nici măcar nu au cale de acces la terenul dat. Este o stradelă cu o lăţime de 3 m şi alta care pe alocuri atinge lățimea de 4.15m. Pe acolo merg copii la școală, este o zonă destul de îngustă.Exact în vecinătate este o casă care are 48 de ani, este renovată, dar temelia casei şi pereţii exteriori au rămas vechi, am teama că nu va rezista respectiva casă când vor începe lucrările care vor avea loc. În general, construcția acestui bloc, va cauza destule probleme locuitorilor din zonă. Pentru o familie de tineri care şi-au făcut casă în vecinătate, le va complica mult calea de aces la casă. Dar cel mai dureros este că au inclus în proiectul lor desproprietărirea a 15 gospodari cu cîte 2-3 m din terenul lor, pentru a lărgi drumul către viitoarea construcție. Ba mai mult, blocul s-ar poziționa la 20 metri de drumul național, cum vor proceda ca să îl prelungească spre bloc ?! Ne bucurăm că totuși consilierii locali au votat împotriva aprobării P.U.Z. pentru respectivul bloc locativ cu mansardă, însă în țara noastră, unele lucruri se pot aranja ulterior și din acest motiv, suntem în continuare îngrijorați” ne-a povestit Diana Maleca, locuitoare din satul Măgdăcești.

⚡️Urmărește știrile Agroexpert pe-> Telegram | Viber | Facebook | Instagram | News letter!

обратно к списку