В Молдове

Vânzătorii de flori din țară vor fi verificați de Serviciul Fiscal

Автор: AgroExpert
Vânzătorii de flori verificați de Serviciul Fiscal - agroexpert.md

La sfârșit de an școlar, Serviciul Fiscal de Stat (SFS) va monitoriza vânzătorii de flori, în scopul prevenirii comerțului ilicit. În acest sens, responsabilii anunță că acțiunile se vor desfășura în perioada 29 - 31 mai.

Acțiunile de monitorizare nu presupun efectuarea măsurilor de control la agenții economici, respectiv nu se vor aplica sancțiuni.

Potrivit SFS, acțiunile au drept obiectiv monitorizarea modului de respectare a legislației în vigoare de către contribuabilii respectivi, în scopul prevenirii comerțului ilicit cu flori vii, fără documentarea tranzacțiilor prin echipamentele de casă și de control.
„Monitorizarea contribuabililor vizați vine în contextul creșterii cererii acestor servicii cu ocazia evenimentelor de închidere a anului școlar, fapt ce duce la sporirea riscului de nedeclarare a tuturor vânzărilor cu scopul de a diminua cuantumul impozitelor și taxelor aferente Bugetului public național”, informează responsabilii din cadrul Serviciului Fiscal de Stat.
Autoritatea fiscală națională recomandă tuturor contribuabililor să se conformeze prevederilor legale, iar cumpărătorilor – să solicite bonul de casă la procurarea florilor, astfel contribuind la majorarea nivelului de conformare. Totodată, în caz de depistare pe durata monitorizării a cazurilor de încălcare a legislației fiscale, contribuabilul va fi avertizat despre răspunderea stabilită de legislația în vigoare.

⚡️ Следите за новостями Agroexpert в ->  Telegram  |  Viber  |  Facebook  |  Instagram  |  News letter!