В Молдове

VIDEO | Câteva lebede au fost surprinse în nordul R. Moldova

Автор: AgroExpert
lebede Republica Moldova - agroexpert.md

În nordul Republicii Moldova, zeci de lebede au fost observate cum pluteau pe râul Răut.

Inspectorii de mediu din Florești și Briceni, au surprins lebedele care înotau pe râul Răut, din Florești. Totodată, în timp ce-și exercitau munca, aceștia au observat și câțiva mistreți într-o pădure din Briceni.

Lebedele sunt păsări migratoare, care vin pe teritoriul Moldovei în sezonul cald, pentru a se reproduce și pleacă odată cu venirea toamnei. Totuși, unele lebede vin să stea la noi în sezonul rece.

Menționăm că, lebedele sunt inclusă în Cartea Roșie a Republicii Moldova și se crede că ele, ca și porumbeii, formează perechi pe viață și pot trăi împreună până la 100 de ani.

Amintim că, anterior, pe teritoriul Republicii Moldova a fost înregistrat un focar de gripă aviară la fauna sălbatică, în special lebede și un focar de rabie la câine. Despre aceasta a anunțat Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA).

65 de lebede au fost găsite moarte pe râul Răut, în sectorul Lunga – Băhrinești, din raionul Florești. Potrivit specialiștilor, gripa aviară ar putea fi cauza acestei tragedii. 

Citește și: 65 de lebede au fost găsite moarte pe râul Răut. Ce spun specialiștii

⚡️ Следите за новостями Agroexpert в ->  Telegram  |  Viber  |  Facebook  |  Instagram  |  News letter!