В Молдове

Vinul moldovenesc, apreciat de oficialii reuniți la Roma

Автор: AgroExpert
Vinul moldovenesc apreciat la Roma - agroexpert.md

Vinurile a 12 mici producători moldoveni au fost prezentate înalților oficiali care s-au reunit la Roma, la cea de-a 34-a sesiune a Conferinței Regionale FAO pentru Europa. Aceștia au apreciat calitatea și varietatea Vinului Moldovei.

„Prin această inițiativă, reiterăm angajamentul țării noastre pentru excelență în vinificație, o tradiție cultivată cu mândrie de vinificatorii noștri. Evenimentul este o platformă ideală pentru a întări legături și a construi parteneriate valoroase. Vinul, în Republica Moldova, este mai mult decât o băutură, este modul nostru de a întâmpina oaspeții și de a-i invita la dialog”, a menționat ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea.

Totodată, secretarul de stat Andrian Digolean a evidențiat succesele micilor producători de vinuri și perspectivele lor de dezvoltare. Oficialul a subliniat în mod special Feteasca Neagră, un soi emblematic care a câștigat recunoaștere internațională, aducând faima vinurilor moldovenești.

Oficialii au apreciat complexitatea și rafinamentul fiecărui sortiment, recunoscând potențialul extraordinar al Vinului Moldovei.

⚡️ Следите за новостями Agroexpert в ->  Telegram  |  Viber  |  Facebook  |  Instagram  |  News letter!