В Молдове

Vinurile moldovenești au fost degustate în Parlamentul Italiei

Автор: AgroExpert
vin moldovenesc Parlamentul Italiei - agroexpert.md

Vinurile de top produse în Republica Moldova au fost expuse spre degustare în Camera Deputaților a Parlamentului Republicii Italiene, pe 16 ianuarie.

Evenimentul a fost organizat din inițiativa și cu implicarea plenară a Președintei grupului de prietenie moldo-italian al Parlamentului italian, Beatriz Colombo. Acesta a întrunit un număr mare de deputați, reprezentanți ai Guvernului și oameni de afaceri italieni.

Potrivit Ambasadei R. Moldova în Italia, cei prezenți au putut degusta 8 vinuri din gama superioară produsă de Compania Fautor, una din cele mai medaliate vinării moldovenești producătoare de vinuri, fiind asistați de reprezentanții companiei Ruxanda Lipcan și Marin Lavric și somelier-ul italian Leonardo Callipo.

„Ambasadorul Anatolie Urecheanu a mulțumit dnei Beatriz Colombo și membrilor grupului parlamentar de prietenie, președintelui Comisiei afaceri externe și comunitare Giulio Tremonti, președintelui Grupului ICE Salvatore Caiata și președintelui Comisiei cultură, știință și educație Federico Mollicone pentru posibilitatea extraordinară de a prezenta în fața unui public prestigios un domeniu de excelență al Republicii Moldova cum este vinificația, subliniind că această acțiune organizată în comun de Ambasadă și Camera Deputaților este percepută ca pe un gest de prietenie și de susținere din partea parlamentului italian”, precizează reprezentanții Ambasadei.

Evenimentul face parte dintr-o serie de activități planificate pentru anul 2024 de Ambasada la Roma de promovare a produselor moldovenești în Italia.

⚡️ Следите за новостями Agroexpert в ->  Telegram  |  Viber  |  Facebook  |  Instagram  |  News letter!