Животноводство

Cahul intră în carantină: A fost depistată pesta porcină la mistreți

Автор: AgroExpert
carantină Cahul pesta porcină - agroexpert.md

 

Cahul intră în carantină pe o pe o perioadă de 45 de zile, în legătura cu situației epizootice la pesta porcină africană la mistreț și confirmarea maladiei la un porc mistreț din fauna sălbatică, care a fost găsit mort în zona de frontieră.

Decizia a fost luată de Comisia pentru Situații Excepționale a raionului Cahul, pe 7 februarie.

Potrivit autorităților, în  cadrul ședinței a fost prezentată informația cu privire la situația creată în legătură cu confirmarea maladiei la porc mistreț din fauna sălbatică, și a fost aprobat Planul de măsuri și restricții pentru eradicarea și prevenirea răspândirii pestei porcine africane pe teritoriul raionului.

„Având în vedere natura endemică a bolii în populațiile de porci domestici și sălbatici, a fost instituită carantină pe teritoriul raionului Cahul. Este esențial ca toți cetățenii să fie conștienți de importanța respectării restricțiilor și a măsurilor stabilite pentru a preveni extinderea focarelor de pesta porcină africană. Colaborarea activă dintre autorități și comunitate este crucială pentru limitarea riscului de transmitere a virusului și protejarea efectivelor porcine”, precizează CSE.

⚡️ Следите за новостями Agroexpert в ->  Telegram  |  Viber  |  Facebook  |  Instagram  |  News letter!