Животноводство

VIDEO | Un bărbat din Sîngerei crește ponei

Автор: AgroExpert
ponei - agroexpert.md

A adunat în jurul său de-a lungul vieții cele mai de preț comori, în primul rând familia, iar mai apoi animalele sale de suflet - caii. Sergiu Covalciuc din satul Mărășești, raionul Sîngerei, poartă în suflet dragostea față de natură și de creaturile necuvântătoare. Bărbatul are acasă trei cai năzdrăvani, cum numai în povești găsești și patru ponei blânzi, transmite tvn.md.

„Căluțul acesta este născut la mine. Are nouă ani. Bunica lor este adusă din Ucraina. Sortul acesta de cai este adus de la Cubolta, de președintele colhozului. I-au plăcut caii și a adus două iepe și un armăsar – negru așa cum e corbul, l-a adus din Letonia, a dat o jumătate de avere de colhoz, de grâu, pe acea vreme, să aducă acei cai. Este ca o floare, când îți place o floare și o îngrijești, așa e și acesta. Nu lucrăm cu ei practic nimic. Îmi place și-mi bucură ochii. Asta este viața de toate zilele. Bani sunt, ei nu ajung, dar frumusețea este unică în viață”, povestește Sergiu Covalciuc.

Poneii i-a cumpărat pentru nepoței. Acesta și-a amintit că a plecat după unul, dar a cumpărat trei, iar din trei peste o zi a apărut și al patrulea. Totodată, Sergiu Covalciuc spune că poneii sunt tare blânzi cu copiii, nu sunt capricioși, nu mușcă, faci ce vrei cu ei.

„Eu am presupus că mama era însărcinată. La o zi a apărut micuțul. Ca și cum a venit un cadou pentru soție, pentru nepoțel. M-am dus în casă și i-am spus soției că sunt probleme în grajd. Când a venit, i-am arătat că este un micuț. Ea era ca un mieluț, acum deja este țaca. Când vine nepoțelul de la Bălți, coboară din mașină și fuge la dânșii, îi vede, îi netezește și se duce în casă”, mai povestește bărbatul.

⚡️ Следите за новостями Agroexpert в ->  Telegram  |  Viber  |  Facebook  |  Instagram  |  News letter!