Materiale de parteneriat

Gheorghe Panfil: ”Folosim insecticidul Avaunt EC în tehnologia noastră de protecție și suntem mulțumiți de rezultate”

Rapița este o excelentă plantă meliferă timpurie (producția poate fi de circa 50 kg miere/ha), iar pierderile cauzate de dăunători pot fi colosale, dacă nu se iau măsurile necesare. Odata cu încălzirea vremii, culturile de rapiță vor porni rapid în dezvoltare, iar aplicarea de tratamente chimice se face cu produsele avizate, la dozele recomandate  și urmând recomandările specialiștilor în protecția plantelor. Avaunt 150 EC este un produs de contact, dar parţial posedă acţiune translaminară pătrunzând în ţesuturile subticulare.

Insecticidul acţionează şi asupra dăunătorilor care înţeapă (cicade, ploşniţe). Avaunt 150 EC posedă efectul de bioactivare, odată cu apariţia umidităţii (roua, precipitaţii slabe, ceaţă ) și acțiunea sa este una de lungă durată, iar temperaturile ridicate din momentul aplicării nu-i afectează eficacitatea, așa cum se întâmplă la numeroase grupe de insecticide. Insectele sunt paralizate după bioactivarea substanței active (2-12 ore de la aplicare) și la scurt timp, acestea mor.

Gheorghe Panfil, directorul gospodăriei agricole “AgroPanfil” GȚ din satul Plop, raionul Dondușeni, aplică insecticidul Avaunt 150 EC la rapiță, în special împotriva Gândacului lucios al rapitei (Meligethes aeneus) începând cu anul 2003.

Noi am încercat mai multe preparate destinate culturii de rapiță, însă când ni s-a propus insecticidul Avaunt 150 EC în anul 2003, am observat imediat avantajele acestui produs. Suprafața cultivată cu rapiță în acest an este de 320 de hectare și vă pot spune că folosim insecticidul respectiv în faza când rapița este îmbobocită. Beneficiul este că insecticidul are o acțiune îndelungată, în jur de 10-14 zile, astfel evităm riscul apariției insectelor rezistente, căci în momentul când cultura înflorește, nu mai putem intra în câmp. Și acest produs acționează asupra dăunătorilor fără a cauza anumite probleme albinelor, ceea ce este un lucru uimitor. Noi inițial, când am început să cultivăm rapiță, nu foloseam insecticide pentru ca nu erau atâția dăunători. Treptat am înțeles că fără aplicarea tratamentelor, recolta de rapiță era afectată, căci între timp, au apărut tot mai mulți dăunători. Practic, de atunci folosim insecticidul Avaunt 150 EC în tehnologia noastră de protecție pentru cultura de rapita și suntem mulțumiți de rezultate” a explicat Gheorghe Panfil.



__

FMC Corporation este o companie de cercetare și dezvoltare în agricultură, oferind fermierilor din întreaga lume soluții și produse inovatoare de protecție și nutriție a plantelor. În Republica Moldova, compania FMC este prezentă din anul 2018 prin intermediul filialei din România – FMC Agro Operational România. Întregul portofoliu de produse de protecție și nutriție a plantelor dezvoltat de FMC poate fi găsit pe site-ul oficial al companiei, www.fmcagro.ro. Tot aici găsiți și datele de contact a reprezentantului de vânzări FMC în Republica Moldova, gata să vă ajute cu răspunsuri la toate întrebările pe care le aveți.

Urmărește știrile Agroexpert -> pe Telegram | Viber | Facebook | Instagram | News letter!

Sursă: Agroexpert

⚡️ Urmărește știrile Agroexpert pe ->  Telegram  |  Viber  |  Facebook  |  Instagram  |  News letter!