Advertoriale

MOLDAGROTECH (autumn) și FARMER revin în forță

Автор: Victor Ursu
expoziție moldexpo fermieri - AgroExpert.md

După doi ani, la MOLDEXPO, revine “Săptămâna agroindustrială” – triumf al tendințelor pozitive pentru sectorul agricol și pentru activitatea expozițională. Evenimentul include expozițiile internaționale specializate MOLDAGROTECH (autumn), la ediţia a 40-a, aniversară, FARMER, tot la ediție aniversară, a 25-a și târgul “Toamna de Aur”. (Amintim că, în ultimii doi ani expozițiile sus-menționate se desfășurau în deplasare).

Misiunea evenimentului expozițional agrar din acest an este de a demonstra viabilitatea și capacitatea ramurii, chiar și într-un an dificil, marcat de seceta locală, dar și din Europa. În aceste condiții, MOLDEXPO pune la dispoziția mediului de afaceri o platformă unică de comunicare, capabilă să contribuie la facilitarea relației producător-consumator, la identificarea unor noi piețe de desfacere și soluții în condițiile de activitate, mereu în  transformare.

“Săptămâna agroindustrială la MOLDEXPO” trezește un interes sporit din partea vizitatorilor specialiști, precum și consumatorilor, agenților economici din sfera agricolă și ai unor ramuri conexe. Evenimentul în întregime întrunește circa 200 de participanți din Republica Moldova, dar și din alte țări: Austria, Italia, România și Ucraina. Printre expozanți se regăsesc producători și distribuitori de mașini agricole, inventar și echipament pentru complexul agroindustrial și pentru grădinărit, fermieri și gospodării țărănești din republică, precum și bănci, organizații financiare, institute de cercetare, proiecte internaționale pentru dezvoltarea agriculturii din Moldova etc”, se arată în informația organizatorilor.

În cadrul expoziției MOLDAGROTECH vor fi demonstrate combine, tractoare, alte maşini şi echipamente pentru mecanizarea agriculturii, cu cea mai diferită destinaţie şi cele mai diverse gabarite. Instituţiile ştiinţifice specializate vor promova tehnologii noi, menite să sporească eficienţa proceselor de cultivare, păstrare şi prelucrare a produselor agricole.

Oferta expoziției-târg FARMER include produse din gospodăriile fermierilor, dar și tehnologii, materiale pentru o activitate eficientă a businessului agrar. În standuri vor fi expuse, de asemenea, nutrețuri combinate, medicamente veterinare, preparatele utilizate în zootehnie. Sunt la mare căutare produsele de protecţie a plantelor, fertilizanți întru dezvoltarea și sporirea productivității culturilor agricole.

La târgul tradițional “Toamnă de Aur” vizitatorii vor putea achiziționa direct de la producătorii locali legume, fructe, inclusiv de pădure, miere și produse apicole etc. Un segment aparte revine materialului săditor (puieți, flori, semințe) care ce bucură de mare popularitate din partea vizitatorilor.

Evenimentul în întregime este util pentru dezvoltarea agrobusinessului naţional. Iar în contextul vremurilor defel simple pe care le trăim astăzi, acum, mai mult ca oricând, este necesar şi benefic un dialog direct, conjugarea eforturilor tuturor întru depășirea problemelor cu care se confruntă agricultura și țara în ansamblu.

Organizatorii invită agricultorii, reprezentanții autorităților publice centrale și locale, ai asociațiilor profesionale și ai sindicatelor să comunice față în față, în perioada 13-16 octombrie 2022, în cadrul expozițiilor MOLDAGROTECH și FARMER.

Inaugurarea oficială va avea loc joi, 13 octombrie, cu începere de la ora 11:00, pe spațiile C.I.E. «Moldexpo» (pavilionul nr.2, str. Ghioceilor nr.1).

înapoi la listă