În pragul sărbătorilor de iarnă, Vernisajul Vinului revine, cu o nouă ediție. Evenimentul emblematic pentru industria vinicolă va avea loc pe 6 decembrie, în incinta Palatului Republicii și se va desfășura cu sloganul „Sărbătorește vinul nostru, uimitor de bun”.
La Vernisajul Vinului vei găsi peste 750 de etichete, incluzând 50 de divinuri. Vor fi prezentate circa 40 de noutăți, gata să surprindă prin arome și complexitate. Vei degusta vinuri care au obținut recunoaștere la competiții de prestigiu, precum Concursul Național „Vinul Moldovei” 2024, Decanter, Mundus Vini, Effervescents du Monde 2022 și Vinarium România.
Invitații speciali ai evenimentului vor fi reprezentanții „Concours Mondial de Bruxelles”, una dintre cele mai prestigioase competiții vinicole internaționale. Aceștia vor înmâna distincțiile celor 20 de vinării care au devenit câștigătoarele ultimei ediții, în cadrul unei ceremonii de premiere, care va celebra excelența Vinului Moldovei pe scena mondială.
Tradițional, Vernisajul Vinului de iarnă găzduiește și un „Salon Divin”, unde participanții vor avea ocazia să savureze distilate de vinuri – divinuri cu Indicație Geografică Protejată (IGP) și distinse cu medalii la cele mai prestigioase competiții internaționale. La cea de XXII-a ediție, 9 producători vor aduce în prim-plan o selecție de peste 50 de divinuri, fiecare povestind despre excelența Vinului Moldovei.
Vinificatorii vor avea oportunitatea de a participa la sesiunile B2B, create ca o platformă dedicată discuțiilor și networking-ului cu reprezentanți ai sectorului HoReCa, distribuitori și rețele comerciale. Evenimentul va debuta la ora 15:00, oferind noi oportunități pentru promovarea Vinului Moldovei și extinderea accesibilității acestuia în rețelele de pe întreg teritoriul țării.
Începând cu ora 17:00, Vernisajul Vinului își deschide porțile pentru publicul larg. Alb va fi culoarea serii, iar participanții sunt încurajați să poarte ținute sau accesorii în această culoare, accentuând eleganța și rafinamentul evenimentului.
Vernisajul Vinului este organizat de către Oficiul Național al Viei și Vinului (ONVV), cu susținerea USAID Moldova, prin Proiectul de Competitivitate și Reziliență Rurală în Moldova (PCRR), în parteneriat cu Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare.