Paștele este una dintre cele mai importante sărbători ale creștinătății, marcând renașterea și bucuria. De pe masa creștinilor de rit catolic sau ortodox nu lipsește pasca cu brânză dulce sau cozonacii. Lilia Ursu coace cu grijă și pasiune pâine și cozonac ca pe vremuri, plămădite cu maia vie.
Prepararea acestor bunătăți începe cu atenția și dragostea pentru detalii. Ingredientele, selectate cu grijă, sunt amestecate în mod meticulos, iar maiaua vie este considerată sufletul procesului de coacere. Fiecare mișcare este calculată și fiecare etapă a procesului este supravegheată cu atenție pentru a asigura rezultate perfecte.
„Pentru un cozonac este nevoie de răbdare, suflet și apoi, maia, ingrediente bine alese, untul să fie gras, ouăle să fie bune și de casă, iar restul ingredientele le alege fiecare gospodină după cum consideră”, ne-a împărtășit antreprenoarea despre secretul din spatele unui cozonac pufos și delicios.
În timpul coacerii, aroma îmbietoare a pâinii și cozonacului umple încăperea, creând o atmosferă caldă și primitoare. Coaja crocantă și miezul moale sunt dovada muncii și pasiunii investite în prepararea acestor delicatese.
„Pentru cozonacul cu maia lievito madre se antrenează maiaua vreo trei zile, apoi urmează procesul de preparare a primului aluat, iarăși o zi. A cincea zi se face al doilea aluat și mai dospește. Ulterior deja coacem cozonacul”, a mai menționat Lilia Ursu.
Pentru ea, nu este doar o afacere, ci o modalitate de a împărtăși o parte din sine cu cei care apreciază munca și pasiunea ei.
„Sunt fericită că pot să aduc o bucățică din inima mea pe masa fiecăruia din consumatorii care comandă și-mi acordă încredere în produsele mele”, a punctat antreprenoarea.