Externe

SUA vrea să-și diversifice exporturile de produse agricole dincolo de China

Author: AgroExpert
produse agricole SUA - AgroExpert.md

Negociatorul șef al comerțului agricol al SUA, Doug McKalip, dorește ca China să continue să depună eforturi pentru a îndeplini angajamentele de cumpărare de bunuri agricole din SUA în cadrul acordului comercial „Faza 1” din 2020, dar a declarat pentru Reuters că, de asemenea, face eforturi pentru diversificarea exporturilor dincolo de cel mai mare client de cereale din SUA, scrie REUTERS.

În primul său interviu cu mass-media de joi după confirmarea sa de la Senat, pe 23 decembrie, a postului său de reprezentant al comerțului din SUA, McKalip a spus că principala sa prioritate este deschiderea de noi piețe pentru produsele agricole din SUA.

„Cred că pentru fermierul american, este important să aibă mai mulți cumpărători acolo”, a spus el. „Trebuie să dezvoltăm piețe adiționale”.

China va rămâne un important client de top, a spus el, la o zi după ce datele comerciale ale Biroului de Recensământ din SUA au arătat că China a atins un record de 40,85 miliarde de dolari - aproape o cincime din exporturile agricole globale ale SUA, care au atins, de asemenea, un record de 213 de miliarde de dolari.

Valorile de achiziție, ajutate de prețurile semnificativ mai mari ale cerealelor datorate parțial aprovizionărilor din Ucraina cauzate de război, au însemnat că China și-ar fi îndeplinit obiectivul pentru 2020 prezentat în acordul comercial de faza 1 al administrației Trump - obiective pe care China nu le-a atins în ultimii trei ani.

Asia de Sud-Est reprezintă o regiune importantă pentru extinderea exporturilor agricole din SUA, iar McKalip a spus că intenționează să lucreze la reducerea barierelor comerciale prin negocierile administrației Biden privind Cadrul Economic Indo-Pacific.

Deși nu se așteaptă ca discuțiile să aibă ca rezultat reduceri de tarife, McKalip a spus că discuțiile „de la reglementare la reglementare” pentru îmbunătățirea standardelor de utilizare a terenurilor și a resurselor de apă, conservarea și standardele de muncă în fermă pot contribui la echivalarea condițiilor de concurență în astfel de discuții.

McKalip a mai spus pentru Reuters că a cerut Mexicului să explice știința din spatele interdicției sale de porumb modificat genetic și că USTR dorește, de asemenea, ca Canada să extindă accesul SUA la cotele sale de import de lactate pentru a rezolva o a doua provocare comercială a SUA.

⚡️Urmărește știrile Agroexpert pe-> Telegram | Viber | Facebook | Instagram | News letter!

⚡️ Urmărește știrile Agroexpert pe ->  Telegram  |  Viber  |  Facebook  |  Instagram  |  News letter!