Materiale de parteneriat

Corteva Learning Day: Fermierii sunt pregătiți pentru sezonul 2024

Author: AgroExpert
Corteva Learning Day: Fermierii sunt pregătiți pentru sezonul 2024 - agroexpert.md

Corteva Agriscience a încheiat cu succes seria de seminare Corteva Learning Day în Republica Moldova. Evenimentele, desfășurate în Comrat, Cahul, Bălți și Chișinău, au adunat peste 700 de fermieri și specialiști agricoli, oferindu-le ocazia de a se familiariza cu cele mai recente oferte și tehnologii pregătite pentru anul 2024.

Andrei Ciocoiu, Category Marketing Manager pentru Semințe, a adus în discuție strategii tehnice și bune practici pentru cultivarea porumbului și a floarei-soarelui, oferind fermierilor perspective valoroase pentru creșterea productivității și optimizarea recoltei.

„De fiecare dată ne dorim să împărtășim cu fermierii din Republica Moldova câteva observații utile legate de cultura porumbului și a floarei soarelui. În cadrul seminarului de astăzi am venit cu sfaturi practice și am reîmprospătat memoria despre produsele noastre, inclusiv am vorbit despre noii hibrizi precum 9944 și 9975, care aduc avantaje în productivitate și au rezistență la secetă. Totodată,  am pus accent pe aspectele tehnice importante cum ar fi viteza de semănat la porumb, strategii de utilizare a îngrășămintelor, uniformitatea culturii și bunele practici în cultura de floarea soarelui, având în vedere rolul acesteia în rotație și în structura fermei. Scopul nostru este să oferim un eveniment util pentru fermierii din Republica Moldova”, a menționat Andrei Ciocoiu.

Portofoliul variat de erbicide a fost prezentat de Alexandra Petcuci, Category Marketing Manager Herbicides România și Republica Moldova, care a subliniat soluțiile eficiente pentru combaterea buruienilor și asigurarea unei producții de calitate.

„În portofoliul nostru Corteva se află opțiuni pentru diverse culturi, cum ar fi cerealele păioase, porumbul, rapița și floarea-soarelui. Acestea includ Citadel și Pallas 45 OD pentru cerealele păioase, Cordus Forte pentru porumb, Galera Super și Slash pentru rapiță, și Helianthex pentru floarea-soarelui. Din portofoliul pentru erbicidele de cultura de cereale păioase aș dori să subliniez un avantaj pe care îl oferă erbicidul Pallas, care are un spectru combinat de combatere: atât buruienile cu frunză îngustă, cât și buruienile cu frunză lată din cultura grâului. Este un erbicid care le oferă șansa fermierilor să înlăture samulastra de orz din cultura de grâu”, a declarat Alexandra Petcuci.

La rândul său, Adrian Ionescu, Category Marketing Manager pentru Fungicide, Insecticide & Biologicals, a subliniat angajamentul Corteva față de nevoile fermierilor.

„Suntem alături de fermieri în fiecare etapă a sezonului agricol, oferindu-le soluții viabile și eficiente pentru a face față provocărilor din câmp. Produsele noastre biologice și de nutriție sunt doar câteva exemple ale angajamentului nostru de a sprijini agricultura durabilă și performantă. Totodată, spre sfârșitul anului vom introduce și produse pentru combaterea stresului hidric al plantelor, o problemă observată tot mai des în ultimii ani”, a relatat Adrian Ionescu.

Despre calitatea hibrizilor Corteva vorbesc și fermierii care în fiecare an achiziționează semințele de la companie. Nicolae Fachira, reprezentant al SRL OBRII a împărtășit din experiența sa de peste 23 de ani în domeniul agricol, evidențiind succesul înregistrat cu hibrizii de porumb și floarea soarelui, în ciuda condițiilor dificile, cum ar fi seceta.

 „În ultimii ani, Sudul Moldovei a suferit de pe urma secetei, însă datorită portofoliului Pioneer am înregistrat succes în ciuda acestor condiții dificile. Am reușit să obținem o recoltă de 3-4 tone la hectar, pe când cu semințele din alte portofolii recolta a fost compromisă. Referitor la floarea soarelui, hibridul LE25 este preferatul nostru de mulți ani, și continuăm să îl utilizăm datorită rezultatelor bune în condițiile actuale. Suntem bucuroși să obținem o recoltă de aproximativ 2,5 sau 3 tone la hectar. Iar aceste seminare sunt foarte bine-venite, pentru că plecăm de fiecare dată cu noi cunoștințe, pregătiți să implementăm tehnologiile prezentate și să avem rezultate”, ne-a relatat Nicolae Fachira.  

Totodată, în cadrul seminarelor s-au discutat și despre programul de tratamente fitosanitare pentru culturile mari.

„Echipa de culturi speciale din cadrul Corteva va fi mult mai prezentă la nivel de fermă. Și asta pentru că de câteva zile ne-am mărit echipa și îl avem alături de noi în calitate de Key Account Manager pentru aceste culturi pe Alexandru Neamțu. Ne străduim să oferim fermierilor expertiza, cunoștințele și experiența necesare, iar produsele fitosanitare Corteva sunt integrate în mod corespunzător acolo unde fermierii au cea mai mare nevoie”, ne-a spus Ștefan Alfred, Key Account Manager Specialty Crops Corteva Agriscience. 

Alexandru Neamțu, recent numit Key Account Manager pentru culturi speciale, a exprimat entuziasmul său pentru această nouă poziție, subliniind angajamentele pe care și le asumă. 

„Planific să interacționez cu principalii cultivatori de struguri. De asemenea, voi fi prezent în plantațiile multianuale din țară, atât cele sămânțoase, cât și sâmburoase. Mă bucur de oportunitatea de a lucra cu produsele Corteva, deoarece acestea sunt recunoscute pentru calitatea și inovația lor, caracteristici unice pe care doar Corteva le oferă. Prin intermediul acestor produse, oferim fermierilor care cultivă fructe acces la un produs de înaltă calitate, apreciat la nivel internațional și potențial de export. Astfel, fermierii din Republica Moldova pot obține produse agricole competitive și bine primite pe piețele internaționale”, a punctat Alexandru Neamțu.

Seminarele Corteva Learning Day au reprezentat un succes semnificativ, aducând împreună comunitatea agricolă din Republica Moldova și oferindu-le resursele și cunoștințele necesare pentru a-și optimiza producția și a-și atinge obiectivele în sezonul agricol următor.

⚡️ Urmărește știrile Agroexpert pe ->  Telegram  |  Viber  |  Facebook  |  Instagram  |  News letter!