Materiale de parteneriat

FMC, alături de agricultori: Ce produse noi vor lansa în viitorul apropiat

Author: AgroExpert
FMC produse - agroexpert.md

În acest an, pentru prima dată, compania FMC a fost prezentă la Expoziția specializată de tehnică, echipament și inovații „Ziua Fructelor”. Cu un portofoliu impresionant de produse pentru protecția plantelor, FMC a prezentat la eveniment tehnologii moderne, adaptate plantațiilor multianuale, demonstrându-și angajamentul față de agricultori și industria agricolă din țară.

Anul acesta am fost prezenți la majoritatea târgurilor, evenimentelor în câmp și ne face deosebită plăcere să fim astăzi la acest eveniment, care este cel mai mare și important eveniment pentru pomicultorii din Republica Moldova. Ne bucurăm să împărtășim noutățile cu care noi vom veni în anii următori, dar și să discutăm despre produsele lansate recent”, a declarat directorul de marketing FMC România și Republica Moldova, Viziru Cătălin Cosmin.

În portofoliul FMC se include insecticidului EXIREL®, singurul de pe piață care combate cel mai nou dăunător din livezile de cireș - Drosophila Suzuki, musculița cu aripi pătate.

„Știm foarte bine că avem nevoie în livezi de polenizatori, iar un insecticid precum Exirel este prietenos și nu afectează în niciun fel polenizatorii sau paraziții și prădătorii naturali ai dăunătorilor. Cu ocazia lansării acestui produs nou, am venit cu o unealtă în plus în tolba fermierului, cu care să poată să lupte și să controleze eficient și într-un mod foarte prietenos, dăunătorii”, a explicat Cătălin Viziru.

În acest an, compania împlinește 200 de ani de experiență, fiind axată strict pe partea de agricultură și în special pe produse de protecția și nutriția plantelor. În Republica Moldova compania este prezentă din anul 2018.

„Suntem practic unii din pionierii companiilor care pun pe piață soluții inovative pentru producătorii atât din domeniul horticulturii, cât și sectorul cerealier. Produsele noastre sunt de neînlocuit în orice livadă certificată Global G.A.P. Participarea noastră la acest eveniment este foarte importantă, întrucât putem vedea în practică rezultatele produsului Exirel la cultura de cireș și măr. Gazda evenimentului, Nicolae Pascal a fost printre primii utilizatori ai insecticidului”, susține Victor Pînzari, consilier regional în cadrul companiei FMC în Republica Moldova.

Potrivit reprezentanților, produsul oferă atât un control asupra dăunătorilor, cât și o uniformitate mai bună la colorare cireșelor. Despre acest lucru afirmă și horticultorul Nicolae Pascal.

FMC are două produse de neînlocuit. Primul este un tip de desicant care oprește creșterea necontrolată a lăstarilor și a buruienilor de sub copaci. Cel de-al doilea produs este un insecticid care poate fi aplicat la cireș cu câteva zile înainte de recoltare. Acest insecticid este remarcabil deoarece nu lasă reziduuri și contribuie semnificativ la salvarea recoltei. Investiția în aceste produse merită cu siguranță, deoarece dacă cireșele sau vișinele sunt afectate de viermi, toată partida se aruncă”, mărturisește horticultorul.

Totodată, în viitorul apropiat, FMC va aduce pe piață o gamă extinsă de produse inovatoare. Acestea vor include produse biologice bazate pe bacterii. Unul dintre aceste, numit ACCUDO®, va fi lansat anul viitor. Biostimulatoru a câștigat premiul pentru cel mai bun produs biologic la nivel global acum doi ani. Acest lucru atestă calitatea și eficacitatea produsului.

„În plus, anul trecut, FMC a achiziționat o companie din Danemarca specializată în producția de feromoni. Noutatea constă în metoda inovatoare de producție prin fermentare, care face procesul ușor și eficient din punct de vedere al costurilor. Astfel, produsele bazate pe feromoni vor deveni accesibile fermierilor și vor fi utilizate pentru a întrerupe împerecherea dintre masculi și femele”, mai punctează directorul de marketing FMC România și Republica Moldova.

Totodată, reprezentanții companiei promit o adevărată revoluție pe piață, pregătind oferte de produse ecologice, care nu vor lăsa reziduuri și vor permite o recoltare imediat după aplicare.

„În următorii 2-4 ani, vom lansa mai multe produse destinate diferitor culturi, inclusiv pomi fructiferi și legume, pentru a combate dăunători precum Helicoverpa armigera (omida fructificațiilor, Ostrinia nubilalis (sfredelitorul porumbului) și Spodoptera frugiperda, precum și alți dăunători mai puțin întâlniți în regiunea noastră. Prin întreruperea împerecherii dintre masculi și femele, vom obține un control eficient al dăunătorilor, fără a ucide insectele, asigurând protecția excelentă a culturilor într-un mod prietenos mediului și eficient”, a mai spus Cătălin Viziru.

Amintim că sute de fermieri, conducători şi specialiști ai întreprinderilor pomicole din ţară şi-au dat întâlnire la cea de-a V-a Expoziție specializată de tehnică şi inovații în domeniu, desfășurată sub genericul „Ziua Fructelor”. Evenimentul organizat într-o livadă modernă din raionul Telenești a servit drept o platforma pentru discuții despre tendințele din sectorul horticol, soluțiile de sporire a productivității și competitivității, precum și echipamente și inovații pentru lucrări mecanizate.

⚡️Urmărește știrile Agroexpert pe-> Telegram | Viber | Facebook | Instagram | News letter!

⚡️ Urmărește știrile Agroexpert pe ->  Telegram  |  Viber  |  Facebook  |  Instagram  |  News letter!