Moldova

ANSA și ANSVSA vor colabora mai strâns: Ce a inclus schimbul de practici

Author: AgroExpert
ANSA și ANSVSA vor colabora mai strâns - agroexpert.md

Tot mai multe oportunități de dezvoltare pentru specialiștii din domeniul sanitar-veterinar din Republica Moldova, datorită parteneriatelor internaționale durabile ale Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA).

O delegație de specialiști în domeniul sanitar-veterinar, prezidată de directorul general adjunct al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA), Alexandr Manciu, a întreprins o vizită oficială în România, unde s-a întrunit într-o ședință de lucru cu colegii și partenerii din cadrul Autorității Naționale Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA). 

Întâlnirea reprezintă o oportunitate importantă pentru aprofundarea colaborării în domeniul siguranței alimentelor între cele două autorități.

Totodată, delegația noastră a efectuat o vizită de studiu în cadrul laboratoarelor de referință ale Institutului de Diagnostic și Sănătatea Animalelor (IDSA) și Institutului de Igienă și Sănătate Publică Veterinară din țara vecină.

Agenda vizitei de studiu a avut la bază câteva aspecte de interes pentru specialiștii din Republica Moldova și anume:

  1. Implementarea celor mai noi metode de testare în cadrul laboratoarelor;
  2. Modalitatea de testare a alimentelor destinate animalelor și a furajelor;
  3. Prelevarea probelor pentru testarea reziduurilor în fermele de animale;
  4. Cooperarea cu autoritățile și asigurarea sustenabilității laboratoarelor;
  5. Legislația europeană privind sănătatea animală;
  6. Trasabilitatea medicamentelor veterinare și armonizarea reglementărilor europene în domeniu.

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor pune accent deosebit pe relațiile cu partenerii internaționali și pe schimbul de bune practici în domeniu. Investiția în cunoștințele și experiențele specialiștilor ANSA nu poate decât să creeze un mediu sănătos și profesionist de dezvoltare a acestora. Toate pentru a garanta consumatorilor produse alimentare sigure și inofensive.

Schimbul de bune practici este asigurat de proiectul „Îmbunătățirea conformității standardelor prin creșterea capacităților naționale de monitorizare a reziduurilor” implementat de Organizația Națiunilor Unite pentru Dezvoltare Industrială (UNIDO), în parteneriat cu Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova.

⚡️ Urmărește știrile Agroexpert pe ->  Telegram  |  Viber  |  Facebook  |  Instagram  |  News letter!