Ministerul Mediului din Republica Moldova şi Organizația ONU pentru Alimentație și Agricultură (FAO) au semnat astăzi un proiect de cooperare tehnică în silvicultură, cu privire la adaptarea şi atenuarea schimbărilor climatice.
„Am semnat un document foarte important care prevede o asistenţă în valoare de 325 de mii de dolari pentru elaborarea unui proiect de către FAO, care va fi aplicat la Fondul Verde pentru Climă. Este vorba de un program în domeniul forestier care ne va ajuta să realizăm obiectivele naţionale de împădurire a ţării”, a declarat Iuliana Cantaragiu, ministrul Mediului.
Potrivit oficialului, în planul de plantare a o sută de mii de hectare în următorii zece ani, „acest proiect va fi una din picături în marea de necesităţi care există pentru a atinge acest obiectiv”, , transmite Moldpres.md.
„Proiectul va acorda asistenţă pentru dezvoltarea pieţei locale de tranzacţionare a carbonului, ceea ce constituie un instrument economic foarte important care vizează protecţia pădurilor, extinderea terenurilor împădurite şi menţinerea celor existente. Este un instrument folosit la nivel mondial, pe care dorim să-l implementăm şi în Republica Moldova pentru că va permite conservarea biodiversităţii pe o perioadă îndelungată”, a explicat Cantaragiu.
La rândul său, Raimund Jehle, reprezentant FAO în Republica Moldova, a menţionat că diminuarea efectelor schimbărilor climatice este un obiectiv esenţial al FAO, important pentru dezvoltarea ţării noastre care va beneficia de toată susţinerea în acest sens.
Organizația pentru Alimentație și Agricultură este o agenție specializată a ONU care conduce eforturile internaționale de a învinge foamea și a dezvolta sectorul agricol. FAO conduce secretariatul Convenției internaționale pentru protecția plantelor și oferă suport tehnic autorităților naționale de control în implementarea prevederilor Convenției la nivel național.
⚡️Urmărește știrile Agroexpert pe-> Telegram | Viber | Facebook | Instagram | News letter!