В Молдове

Fermierii vor putea investi în independența energetică a afacerii lor! Bolea: E prioritar pentru noi

Автор: AgroExpert
energie eficiența bani - AgroExpert.md

Fermierii care vor să investească în independența energetică vor fi susținuți de stat prin intermediul programelor Organizației pentru Dezvoltarea Antreprenorialului.

Astfel, prin intermediul Programului se va oferi suport financiar nerambursabil (grant) în mărime de până la:

2.000.000 MDL pentru acțiuni de tehnologizare și retehnologizare, după formula de 5+5 ( 50% din valoarea proiectului investițional va fi acoperită de stat și 50% contribuție proprie a aplicantului).

1.500.000 MDL pentru utilaj, echipament și instalații de valorificare a surselor de energie alternativă după formula de 5+5 ( 50% din valoarea proiectului investițional va fi acoperită de stat și 50% contribuție proprie a aplicantului).

Ministrul Agriculturii Vladimir Bolea susține că în anul 2023 Ministerul Agriculturii va pune accent pe procesarea producției, dar și pe investițiile în eficiența energetică. „Este vorba de instalarea panourilor fotovoltaice, izolarea termică pentru reducerea facturii la energie. Asta ar diminua din cheltuielile fermierilor care se reflectă în prețul la raft al produselor”.

Potrivit ministrului, investițiile în eficiența energetică sunt foarte importante pentru fermieri, deoarece fiecare bănuț economist înseamnă un bănuț în plus pentru agricultori în a-și direcționa banii în investiții și dezvoltarea afacerilor.

⚡️Следите за новостями Agroexpert в ->  Telegram | Viber | Facebook | Instagram | News letter!

 

înapoi la listă