„Păi ne este frică, dar ce să facem, avem încotro? Pe unde să mergem, să înconjurăm şi aşa sunt ambuteiaje prin oraş”.
De intervenţia autorităţilor este nevoie şi în cazul podului care uneşte localitatea Dănceni şi Suruceni. Acesta a fost construit acum mai bine de jumătate de secol, iar pe alocuri se surpă. Şi pentru că este un drum secundar, podul se află la sfârşitul listei de intervenţie. Iar până atunci, vor fi efectuate doar unele lucrări curente şi de întreţinere.
Reprezentanţii Administraţiei de Stat a Drumurilor dau asigurări că situaţia este sub control. Aceştia mai spun că proiectele pentru reparaţia capitala a podurilor sunt gata, însă nu au suficienţi bani şi echipe specializate pentru refacerea construcţiilor.
„Da, noi suntem pregătiţi, mai este şi un factor economic, deci trebuie de alocat banii necesari pentru aceasta, se alocă din fondul rutier şi respectiv ştiţi cum se formează fondul rutier, cum se distribuie. Pe piaţă ne confruntăm cu deficienţe cum ar fi lipsa unor companii care ar avea capacitatea şi calificarea necesară pentru a efectua lucrările necesare, de fapt insuficienţa acestora. Nu sunt periculoase, vă spun, dacă ar fi periculoase noi am pune restricţii.”
Într-o postare pe Facebook, ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu a anunţat că miercuri, în şedinţa Guvernului a fost aprobată suma şi lista podurilor, dar şi a drumurilor care vor fi reabilitate şi întreţinute pe parcursul anului 2022, din Fondul Rutier. Astfel, pe parcursul anului curent vor fi reparate 6 poduri, 2 de pe traseul M1 şi 4 de pe traseul M5. Costul total al intervenţiilor se ridică la aproape 130 de milioane de lei.
În gestiunea ASD se află 870 de poduri care se află pe drumurile publice naționale. Pentru reparaţia capitală a celor peste 200 de poduri în stare nesatisfăcătoare şi peste 300 – satisfăcătoare, sunt necesari peste 5 miliarde de lei. În prezent, sunt în reparație 34 de poduri.
Sursa: canal2.md
⚡️Urmărește știrile Agroexpert pe-> Telegram | Viber | Facebook | Instagram | News letter!