Știri din Moldova

Sergiu Harea: ”Participarea la Forumul de Afaceri ”Moldova-Egipt” oferă oportunități de a iniția colaborări comerciale productive pentru viitor”

Egiptul reprezintă o piață de 102 milioane de consumatori și o platformă de acces către alte piețe din Nordul Africii, astfel Republica Moldova își propune să consolideze și să extindă relațiile comercial-economice în viitorul apropiat. După ce săptămâna trecută reprezentanții Asociației ”Moldova Fruct” împreună cu câțiva membri ai săi, un reprezentant al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, precum și oameni de afaceri din sectorul de producere, import și export de produse agricole, au efectuat o misiune de afaceri în Republica Arabă Egipt, urmează ca în luna octombrie o altă delegație să participe la Misiunea Economică în Republica Arabă Egipt, din orașul Cairo.

Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (CCI RM) în parteneriat cu Federația Camerelor de Comerț din Egipt a anunțat Misiunea Economică în Republica Arabă Egipt, care va avea loc în orașul Cairo, în perioada 10 - 14 octombrie 2022. Delegația Republicii Moldova, condusă de Viceprim-ministrul, Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, Ministrul Agriculturii și Induitriei Alimentare, Vladimir Bolea, Secretarul de Stat al Ministerului Economiei, Vadim Gumene, Președintele CCI, Sergiu Harea, va fi formată și dintr-un număr de agenți economici care își doresc să participe la Forumul de Afaceri ”Moldova-Egipt”.

Potrivit președintelui Camerei de Comerț și Industrie din Republica Moldova (CCI), Sergiu Harea, au fost găsite resurse financiare pentru a suporta cheltuielile de participare, pentru seama agenților economici a rămas numai costul biletelor de transport.

”Pot să vă spun că până la această oră, erau 10 agenți economici înregistrați. Este îmbucurător faptul că oamenii de afaceri sunt interesați de a găsi căi noi de cooperare și într-adevăr este o piață uriașă, care poate genera  parteneriate viabile între mediul de afaceri din țările noastre. Îndemnăm să prindă curaj și ceilalți agenți economici și să se înregistreze pentru a participa la acest Forum. Mai ales că din delegația oficială vor face parte Nicu Popescu, Viceprim-ministrul, Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Vladimir Bolea Ministrul Agriculturii și Induitriei Alimentare, Vadim Gumene,Secretarul de Stat al Ministerului Economiei, desigur este o oportunitate bună credem pentru a iniția colaborări comerciale productive pentru viitor” a subliniat Sergiu Harea, Președintele Camera de Comerț și Industrie din Republica Moldova.

⚡️Urmărește știrile Agroexpert pe-> Telegram | Viber | Facebook | Instagram | News letter!

înapoi la listă