Afacerea cu iepuri de la Drochia este una de succes pentru omul de afaceri Alexandru Cașcaval.
Fermierul susține că și-a lansat afacerea în anul 2014. Pe parcursul anilor, a sporit productivitatea șeptelului de animale și a dezvoltat capacitățile de sacrificare și prelucrare. În acest scop, statul a oferit suport financiar de peste 5 milioane de lei, prin mecanismele de subvenționare.
În prezent, capacitatea de abatorizare a fermei este de circa 1000 iepuri pe zi. Carnea obținută este vândută în rețelele comerciale din țară.
Alexandru Cașcaval a enumerat necesitățile de tehnologizare și retehnologizare a afacerii, sugerând modificări de majorare a plafonului de subvenționare pentru producerea cărnii de iepure.
În prezent, datorită tehnologiilor aduse din străinătate, ferma dispune de 1500 de femele productive, iar cei 19 muncitori au grijă de întregul efectiv de animale, adică cei peste 15 000 de hibrizi tehnici francezi. Iepurii se cresc, în primul rând, cu furaje de calitate. Administrarea granulelor și a apei nu se face manual, ci automatizat, prin intermediul unor tuburi.
„Vrem să ne extindem fiindcă am depus suflet și nu putem să lăsăm baltă. Acesta e scopul și sensul nostru. Pentru asta s-au făcut investiții, să creștem. Măcar să începem primul pas cu țara apropiată, vecină. Apoi vedem, ne ducem și mai departe dacă facem față. Planuri sunt”, a adăugat Alexandru Cașcaval.
⚡️Urmărește știrile Agroexpert pe-> Telegram | Viber | Facebook | Instagram | News letter!