Știri din Moldova

Modificări la legea viei și vinului! Statul își reduce implicarea în numirea directorului Oficiului Viei și Vinului

Author: AgroExpert
oficiu director numire - AgroExpert.md

Statul își reduce implicarea la numirea directorului Oficiului Viei și Vinului, potrivit proiectului de lege aprobat în ședința de astăzi a Guvernului.

Esența legii este de a micșora numărul reprezentanților statului în Consiliul de coordonare.

„Directorul Oficiului este selectat în funcţie pe bază de concurs de către o comisie de evaluare şi numit în funcţie prin ordinul ministrului agriculturii şi industriei alimentare pe un termen de 4 ani. Comisia de evaluare este constituită din 8 membri, dintre care 4 sunt numiţi de Consiliul de coordonare şi 4 de către ministrul agriculturii şi industriei alimentare. Ministrul poate să nu numească în funcţie un candidat propus la funcţia de director numai în cazul dacă persoana nu are capacitate deplină de exerciţiu sau are antecedente penale nestinse pentru infracţiuni săvîrşite cu intenţie. Directorul Oficiului poate fi eliberat din funcţie de ministrul agriculturii şi industriei alimentare în cazurile prevăzute de legislaţia muncii, cu avizul Consiliului de coordonare”, a punctat ministrul Agriculturii Vladimir Bolea.

O altă carență a normei vizate constă în aceea că ministrul este limitat în dreptul de a refuza numirea în funcția de director a unui candidat care nu întrunește alte condiții pentru ocuparea acestei funcții, decât cele ce țin capacitatea de exercițiu și antecedentele penale. Condițiile pe care urmează să le întrunească candidatul la funcția de director al Oficiului sunt prevăzute în pct.4 din Regulamentul privind organizarea şi desfăşurarea concursului pentru ocuparea funcţiei de director al Oficiului Naţional al Viei şi Vinului.

⚡️Urmărește știrile Agroexpert pe-> Telegram | Viber | Facebook | Instagram | News letter!

⚡️ Urmărește știrile Agroexpert pe ->  Telegram  |  Viber  |  Facebook  |  Instagram  |  News letter!