Агроменеджмент

Подборка самых интересных новостей и статей за неделю с 23 по 29 января 2023 года

Автор: AgroExpert
Подборка агро новостей за неделю - Agroexpert.md

Техника для внесения КАС-32: опрыскивание

Компания EuroChem представляет первые ролики из серии своих видеоматериалов о работе с жидкими удобрениями КАС-32. Основной фокус в этой серии сделан на организационной части работ: какое оборудование использовать, когда и как применять, где и как хранить, а также многое другое.

Детали на agroexpert.md

Japonezii și FAO au bătut palma cu moldovenii să-i ajute să depășească efectele crizei

Un parteneriat între Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO) și Guvernul Japoniei susține producția agricolă și asigură securitatea alimentară și nutrițională pentru gospodăriile extrem de vulnerabile din Republica Moldova care au fost afectate de războiul în curs din Ucraina și de condițiile meteorologice extreme recente.

Detalii pe agroexpert.md

Noi modificări la Codul funciar! Se pregătește vânzarea terenurilor străinilor?

Asociația Forța Fermierilor este îngrijorată profund de faptul că redacția actuală a documentului oferă undă verde pentru companiile cu capital străin să devină proprietari ai terenurilor agricole. Articolul 21. În respectiva formulare apare posibilitatea persoanelor străine să aibă în proprietate legal terenuri agricole. Daca ei vor fi asociați sau acționari ai companiilor moldovenești. Formula din art. 21 este extrem de vagă. Nu concretizează ce înseamnă persoana juridică străină. Probabil s-a pornit procesul accesului masiv al străinilor la terenuri agricole.

Detalii pe agroexpert.md

Vești bune pentru agricultori! Creditele în lei încep să se ieftinească

Agricultura este una dintre ramurile economiei care are nevoie stringentă de bani. Or, aceasta nu este una dintre ramurile pe care mizează bancherii, deoarece riscurile sunt foarte mari. Arguumnetul băncilor sunt condițiile climaterice care le joacă festa agricultorilor și se confruntă cu pierderi de recoltă. În topul ramurilor de creditare, fermierii sunt pe locul trei după ponderea împrumuturilor acordate.

Detalii pe agroexpert.md

Proiectul USAID Competitivitate și Reziliență Rurală în Moldova acordă granturi pentru stimularea implicării tinerilor în transformarea digitală a agriculturii cu valoare înaltă, sectorului vitivinicol și al turismului

Proiectul USAID Competitivitate și Reziliență Rurală în Moldova lansează un apel de granturi cu scopul de a susține inițiativele de implicare a tinerilor în activități de transformare digitală a agriculturii cu valoare adăugată, sectorului vitivinicol și al turismului prin parteneriate între instituțiile de învățământ și companiile private și prin integrarea tinerilor în activități digitale transformaționale în sectoarele țintă.

Detalii pe agroexpert.md

Георге Габерь: «Для экспорта в зимний период нам необходимо закладывать на хранение 20-25 тыс. тонн винограда»

Маркетинговый сезон 2022-2023 гг. на молдавском рынке столового винограда выдался очень нервным, но менее экстремальным, чем виноградари предполагали осенью, в период уборки урожая.

Детали на agroexpert.md

Modificări ale Codului Fiscal. Schimbări de taxe și accize

Începând cu data de 01 ianuarie 2023 au intrat în vigoare mai multe modificări la Codul fiscal privind accizele, aprobate prin Legea nr. 356/2022 pentru modificarea unor acte normative (politica fiscală și vamală pentru anul 2023).

Detalii pe agroexpert.md

Expoziția Fabricat în Moldova – sprijin și oportunități pentru companii

În cadrul Expoziţiei Naţionale „Fabricat în Moldova” din acest an, ediţia a XX-a, jubiliară, care se va desfăşura după o pauză de doi ani cauzată de criza pandemică, în perioada 1–5 februarie 2023, la Centrul Moldexpo, va avea loc un amplu program de afaceri, a declarat într-o conferinţă de presă, Sergiu Harea, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie (CCI), instituţia care organizează evenimentul.

Detalii pe agroexpert.md

Ограничения и другие особенности севооборота при выращивании подсолнечника

Доля подсолнечника в севообороте ограничивается обычно грибными болезнями – особенно белой гнилью по причине того, что к растениям-хозяевам возбудителя этой болезни относятся рапс и другие капустные, а также зернобобовые и многие овощные культуры: их доля в севообороте не должна превышать 20%.

Детали на agroexpert.md

⚡️Следите за новостями Agroexpert в ->  Telegram | Viber | Facebook | Instagram | News letter!

⚡️ Следите за новостями Agroexpert в ->  Telegram  |  Viber  |  Facebook  |  Instagram  |  News letter!