Агроменеджмент

Atelier de lucru pentru viticultori organizat de Asociația Producătorilor și Exportatorilor Strugurilor din Moldova

Marți, 5 octombrie, viticultorii sunt așteptați la atelierul de lucru organizat de Asociația Producătorilor și Exportatorilor Strugurilor din Moldova în cadrul gospodăriei agricole de producere Fructmer SRL și a cooperativei de întreprinzători Fructbioimpex CÎ. Evenimentul este desfășurat cu prilejul începutului sezonului de recoltare a strugurilor «Moldova».

În cadrul atelierului o să fie abordată problema realizării strugurilor atât pe piața locală cât și cea internațională. Participanților la eveniment o să le fie demonstrat procesul tehnologic de pregătire a unui lot de struguri pentru export în Polonia.

Agenda Evenimentului

Organizatori: Asociația Producătorilor și Exportatorilor Strugurilor din Moldova (APESM) cu sprijinul Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare.

Locul și ora: Plantația viticolă proprietate a SRL,,FRUCTMER”, conducător Oleg MEREACRE, situată în extravilanul comunei Zîmbreni, raionul Ialoveni și Casa de ambalare a CÎ,,FRUCTBIOIMPEX, director Iurie BIVOL, satul Costești. Începutul va avea loc la ora 10,00. Participanții vor fi întîlniți la intrarea în comuna Zîmbreni dinspre s. Costești și vor fi conduși spre plantație.

Invitați: D-l Viorel GHERCIU, Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare.
              D-l Vladimir BOLEA, Președinte al Comisiei parlamentare pentru agricultură și industrie alimentară.
              Constantin DADU, Director al Institutului științifico-practic de horticultură și tehnologii alimentare.
              Reprezentanți ai canalelor de televiziune, presa scrisă și cea electronica.

Participanți: Producători și exportatori de struguri din Moldova, în total circa 30 de reprezentanți ai sectorului de struguri de masă din raioanele viticole, dar și importatori din Romania si Emiratele Arabe Unite.

Orarul evenimentului:

  • 9.30- 10.00 - Sosirea participanților și a invitaților la plantația viticolă.
  • 10.00-10.10 - Deschiderea lucrărilor. Cuvânt întroductiv – Gheorghe GABERI, Președinte al Asociației Producătorilor și      Exportatorilor Strugurilor din Moldova.
  • 10.10-10.30 - Sisteme de cultură superintensivă în plantațiile viticole utilizate de către companie, starea roadei la moment și măsurile planificate pentru perioada de recoltare Oleg MEREACRE administrator al SRL ,,FRUCTMER”.
  • 10.30-10.50 - Situația din plantațiile de viță de vie de soiul Moldova și alte soiuri tîrzii din raioanele de Sud și Centrul țării, specificul sezonului curent de recoltare - Sergiu TUTOVAN, director executiv al Asociației Producătorilor de Struguri din raionul Cahul, expert în viticultură, doctor în științe agricole.
  • 10.50 - 11.20 - vizitarea a două tipuri de plantații viticole superintensive amplasate în cîmp semiprotejat și în cîmp liber, prezentator Oleg MEREACRE, evaluări, discuții, interviuri pentru presă.
  • 11.20 - 11.40 - Deplasare spre Casa de sortare și ambalare a strugurilor din satul Costești, Ialoveni
  • 11.40- 12.20 - Etapele postrecoltare, sisteme de ambalare și împachetare a strugurilor destinați pentru păstrare de lungă durată, furnizați la export și în piața de consum locală - Iurie BIVOL, director al CÎ ,,FRUCTBIOIMPEX,, producător și exportator de struguri .
  • 12.20 - 12.40 - Sesiune de întrebări și răspunsuri, declarații pentru presă, negocieri cu cumpărătorii angrosiști din țară și de peste hotare.
  • 12.40 – 13.00 - Finalizarea întrunirii, pauză de cafea.

Telefoane de contact:

Gaberi Gheorghe, Presedinte APESM - 079580149
Eudochim Ungureanu, director executiv APESM - 069075568
Mereacre Oleg, administrator - 069566797
Bivol Iurii, administrator - 069166346
Tutovan Sergiu, director executiv APS Cahul- 069132671

⚡️Urmărește știrile Agroexpert pe-> Telegram | Viber | Facebook | Instagram | News letter!

обратно к списку