Инфраструктура

Cerințe pentru construirea adăposturilor la animale

Автор: AgroExpert
adăpost animale - agroexpert.md

Adăpostul animalelor trebuie să asigure o izolare corespunzătoare, să fie ventilat pentru a menține un mediu adecvat în privința temperaturii și curenților de aer pe tot parcursul anului.

Adăpostul bovinelor, ovinelor, caprinelor trebuie să aibă podele netede, dar nu alunecoase. Cel puțin 1/2 din suprafața minimă pentru suprafața interioară constă într-o construcție solidă, adică o construcție care nu este realizată din grilaje sau din plasă. Suprafață de întins/ odihnă confortabilă, curată, uscată, de dimensiuni suficiente.

Zona de odihnă cuprinde un culcuș mare, uscat, pe care se împrăștie material de litieră. Litiera este formată din paie sau alte materiale naturale adecvate.

Litiera poate fi îmbunătățită și îmbogățită cu orice produs mineral autorizat în temeiul articolului 24 ca îngrășământ sau ca ameliorator de sol pentru utilizare în producția ecologică. Detaliile se conțin în ghidul practic pentru producția vegetală în agricultura ecologică.

De asemenea, adăposturile porcinelor trebuie să aibă podele netede, dar nu alunecoase. Adăposturile sunt prevăzute cu o suprafață de întins sau de odihnă confortabilă, curată și uscată, de dimensiuni suficiente.

Cel puțin 1/2 din suprafața minimă atât pentru suprafața interioară, cât și pentru cea exterioară constă într-o construcție solidă, adică o construcție care nu este realizată din grilaje sau din plasă. Zona de odihnă cuprinde un culcuș mare, uscat, pe care se împrăștie material de litieră. 

Se pune întotdeauna la dispoziție o litieră din paie sau din alt material adecvat, suficient de mare pentru a se asigura că toți porcii din țarc se pot întinde în același timp în maniera care ocupă cel mai mult spațiu.

Suprafețele în aer liber oferă acces la clima exterioară, precum și la adăposturi și la alte modalități care permit reglarea temperaturii corporale a porcinelor

Scroafele sunt ținute în grupuri, cu excepția ultimelor stadii ale gestației și a perioadei alăptării, timp în care trebui să poată să se miște liber în țarc iar deplasările lor se restricționează numai pentru perioade scurte.

Fără a neglija cerințele suplimentare pentru paie, cu câteva zile înaintea termenului prevăzut pentru fătare, scroafele trebuie să aibă la dispoziție o cantitate suficientă de paie sau de alt material natural adecvat care să le permită să construiască locuri de fătare.

⚡️ Следите за новостями Agroexpert в ->  Telegram  |  Viber  |  Facebook  |  Instagram  |  News letter!