Profesori din 30 de instituții de învățământ general sunt pregătiți să predea în școli, cu titlu de pilotare, disciplina extrașcolară „Inovații și Sustenabilitate”. Inițiativa se înscrie în proiectul „Verde Play”, iar instruirea cadrelor didactice se desfășoară în perioada 21-23 august, la Centrul Național de Inovații în Educație Digitală „Clasa Viitorului” din Chișinău.
Noua disciplină va facilita implicarea elevilor în rezolvarea problemelor reale de mediu prin inovație și tehnologie, dar și prin elaborarea propriilor soluții la provocările de mediu din localitate.
În cadrul instruirii, profesorii învață metodici noi de predare, axate pe abordarea „centrată pe elev”, care pune accentul pe necesitățile societății.
Agenda programului include și un curs practic de 32 de ore, în cadrul căruia cadrele didactice vor studia despre utilizarea tehnologiilor și trei domenii conexe protecției mediului: Economia Circulară, Agricultura Organică și Energie Regenerabilă.
Ediția pilot a proiectului „Verde Play” va fi implementată în perioada august 2023 – ianuarie 2024 și va fi accesibilă pentru elevii și profesorii din 30 de școli din țară. Beneficiarii vor primi granturi în valoare de 30 de mii de lei fiecare pentru a implementa soluțiile dezvoltate de elevi.
Proiectul are drept scop conștientizarea de către tânăra generație a efectelor schimbărilor climatice și necesității îmbunătățirii calității mediului, formarea și consolidarea abilităților necesare identificării problemelor cu care se confruntă mediul și societatea, dar și promovarea utilizării tehnologiilor și inovației pentru rezolvarea problemelor ecologice.
Proiectul „Verde Play” a fost lansat sub egida Ministerului Educației și Cercetării, la începutul lunii iunie 2023, prin semnarea unui Memorandum de Înțelegere privind promovarea educației pentru mediu și inovații în școlile din Republica Moldova, în parteneriat cu Proiectul Tehnologiile Viitorului, finanțat de USAID, Suedia și Marea Britanie, Orange Moldova, Kaufland Moldova, ProCredit Bank, MoldControl, Dreamups și Centrul Național de Inovații Digitale în Educație „Clasa Viitorului”.
⚡️Urmărește știrile Agroexpert pe-> Telegram | Viber | Facebook | Instagram | News letter!