Fermierii sunt optimişti în ceea ce priveşte anul agricol 2023 din perspectiva evoluţiei culturilor de grâu, rapiţă, orz, orzoaică, aşteptând producţii bune la aceste culturi, arată Ziarul Financiar.
Totuşi, provocarea pentru aceştia va fi valorificarea viitoarelor producţii, din cauza preţurilor mici de vânzare ale cerealelor.
„Anul 2023 se arată a fi extraordinar, cel puţin în vestul României, unde culturile sunt foarte frumoase, cum nu am văzut de mult timp şi vor fi producţii bune de grâu, rapiţă, orz, dar cred că va fi o problemă să le valorificăm”, a spus Dan Corbuţ, proprietarul companiei Romina Agroserv, care are o fermă de 3.500 de hectare în judeţul Bihor.
El a făcut această afirmaţie în cadrul conferinţei România irigabilă, care a avut loc în data de 1 martie la Cluj-Napoca.
Temerea fermierilor în ceea ce priveşte valorificarea mărfii a apărut după ce coridorul de tranzit prin România pentru cerealele din Ucraina le-a dat planurile peste cap în 2022. Mai exact, fluxul de marfă care a venit de la vecinii din nordul ţării a pus o presiune majoră pe costul de transport şi pe accesul la logistică din portul Constanţa pentru fermierii din România, a explicat Alina Creţu, director executiv al Forumului Agricultorilor şi Procesatorilor Profesionişti din România.
⚡️Urmărește știrile Agroexpert pe-> Telegram | Viber | Facebook | Instagram | News letter!