Alex Vego, este un tânăr din Cimișlia, care a adoptat un stil de viață vegan și tot atunci și-a ales și un nume pe potrivă. În prezent, tânărul își încearcă abilitățile de producător de produse vegane, pe care le vinde mai ceva ca pâinea caldă. Crackerii pregătiți din semințe cu spirulină, sunt o alternativă minunată pentru persoanele care vor să consume mai puțină pâine sau să se bucure de gustări sănătoase, bogate în fibre, minerale și proteine.
Pozele postate de Alex pe rețelele de socializare au stârnit curiozitatea persoanelor vegane, dar nu numai, deoarece crackerii au devenit destul de căutați în ultimul timp de toată lumea, care optează pentru o alimentație sănătoasă în detrimentul produselor de panificație.
”Este o alternativă mai sănătoasă decât plăcintele sau chiflele care se găsesc în comerț, cred eu. Crackerii sunt bogați în nutrienții necesari pentru organism, oferă sațietate repede, după 2-4 crackeri consumați, simți că nu mai ai nevoie de altceva. Am obținut această rețetă după mai multe încercări, la început am făcut crackeri din semințe de in sau susan, iar acum am decis să adaug pe lângă chia, semințe, susan și spirulină pentru a spori valoarea nutritivă a acestora. Este o gustare sănătoasă, deaorece tot ce este în stare crudă aduce beneficii pentru organism, dar și potolește foamea mai repede”, a spus Alex.
Tânărul a renunțat la carne de la vârsta de 15 ani, devenind atunci vegetarian, iar de trei ani a optat să fie vegan și este destul de mulțumit de noul său stil de viață.
” Eram destul de obosit, chiar dacă nu consumam carne. Dar când am renunțat și la produsele lactate, am observat că sunt mai energic și așa am hotărât să devin vegan. Pe parcursul anilor, am început să prepar tot felul de gustări, mai ales că în trecut am crescut legume și tot felul de verdețuri în grădină, pe care le vindeam. Ulterior, am decis să îmi folosesc energia în alt mod. Acum materia primă o cumpăr din piață, toate semințele sunt autohtone, numai spirulina este din Germania.”
Tânărul ne-a povestit că primii săi crackeri, au fost din altă compoziție și că a folosit deshidratorul procurat pentru a usca fructele și legumele, ocupație pe care a lăsat-o în favoarea pregătirii gustării din semințe.
” În trecut, creșteam în grădina de lângă casă legume și tot felul de verdețuri. Și în perioada ceea vindeam mere, pere, roșii, prune deshidratate, dar am înțeles că nu prea este renatabil pentru că dintr-un kg de mere obțineam în jur de 100 grame de mere uscate, iar la ardei în genere mai puțin, dintr-un kilogram ieșeau numai 30 grame de legume uscate și așa am decis să încerc altceva. Am mai cumpărat câteva nivele la deshidratorul procurat anterior, pe care am plătit în jur de 2500 lei. Ca să înțelegeți, crackerii sunt pregătiți la temperatura de 50-55 de grade, nu mai mult, astfel sunt foarte sănătoși. Anul trecut, am obținut un grant datorită celor de la ”Ecovisio” și m-am ales cu un deshidrator mai mare, marca ”Ezidri”, cu care îmi este deja mai ușor să lucrez.”
Deocamdată pregătește oricum cantități nu prea mari de crackeri, pe care îi vinde prin intermediul rețelelor de socializare, unde pozele postate trezesc apetitul oricui.
” Este un proces care durează mai mult decât își imaginează unele persoane. Compoziția pregătită, trebuie să fie lăsată în voie să se usuce, ca să rezulte crocanții crackeri. Am preferat noua compoziție, cu spirulină, care nu în zadar este considerată un ”superaliment”, căci până acum toți cei care au gustat crackerii cu spirulină, au rămas fascinați de gustul lor și de cât de repede își potolesc foamea. Sunt o gustare ideală și pentru domnișoarele care își doresc să slăbească sănătos. Dar în general, consider că sunt potriviți pentru toată lumea, și pentru femei, și pentru bărbați, dar și pentru copii. Îi pregătesc cu plăcere și multă dragoste, chiar dacă în condiții casnice, respect toate măsurile necesare. Pe săptămână reușesc să obțin în jur de 5 kg de crackeri vegani, pe care îi repartizez în pungi de 400 g sau numai de 200 de grame. Sunt mulți care cumpără pentru prima dată și optează pentru cantități mai mici ca ulterior să cumpere deja punguțe mai mari” ne-a povestit Alex.
Tânărul vegan își dorește să adere la Asociația Consumatorilor și Producătorilor Ecologici și Artizanali din Moldova. Totodată, Alex visează să producă și câteva filmulețe cu rețetele sale vegane, pe care le va publica ulterior pe blogul său, pentru a oferi surse de inspirație pentru doritorii de a adopta acest stil de alimentație și mod de viață.
” Îmi doresc mult să încep să filmez rețetele mele și să le postez pe blog ca să poată și alții să producă individual acasă aceste bunătăți sănătoase. Deocamdată lucrez la rețete, tot am experimentat până acum și am câteva rețete concrete, dar mai pot fi obținute și alte compoziții la fel de gustoase și benefice pentru organism, la care încă mai lucrez ” a adăugat Alex Vego.
⚡️Urmărește știrile Agroexpert -> pe Telegram!