Combinatul de vinuri Cricova a lansat în premieră seria de vinuri ecologice – WILD. Acest lucru a fost posibil grație investițiilor efectuate de companie în metode moderne de management, în specialişti calificaţi și tehnologii de ultimă generaţie.
Prezent la evenimentul de lansare, vicepremierul Vladimir Bolea a subliniat că vinurile ecologice sunt tot mai apreciate de consumatorii locale și solicitate în afara țării, fapt ce reprezintă noi oportunități pentru compania Cricova.
„Evenimentul de astăzi plasează Republica Moldova în rândul țărilor cu produse de cea mai înaltă calitate. Vom munci în continuare pentru a ajusta cadrul legislativ la prevederile Uniunii Europene, întrucât scopul este ca producătorii să valorifice toate oportunitățile de export. Potențialul de consum al vinului ecologic în comunitatea europeană este semnificativ, iar țara noastră a reușit să facă un pas mare pentru a avansa pe acest segment”, a comunicat oficialul.
Potrivit reprezentanților companiei, vinurile sunt concepute în conformitate cu o serie de reguli stricte. Acestea posedă calități organoleptice deosebite. Gama Wild conţine 2 vinuri ecologice - „WILD Fetească Regală vin sec alb” şi „WILD Fetească Neagră vin sec roz”.
Fiecare poziţie fiind îmbuteliată într-o cantitate de 9 500 de sticle. Combinatul de vinuri „Cricova”” este printre primele companii din Republica Moldova, care a obținut certificarea pe piața europeană a produselor ecologice.
Gestionarea viței-de-vie în agricultura organică presupune utilizarea produselor de origine naturală pentru fertilizarea și protecția viței-de-vie, interzicerea OMG-urilor, iar îngrijirea plantației este strict bazată pe lucrări manuale. Pentru a asigura sănătatea plantațiilor, specialiştii companiei pun accentul pe înerbarea naturală, lucru care facilitează crearea unui mediu echilibrat și divers, compensând lipsa tratamentelor cu substanțe sistemice şi asigurând deficitul de umiditate. De asemenea, materiile vinicole după procesare sunt folosite drept îngrăşăminte ecologice pentru viţa-de-vie.
Managerii companiei au declarat că sunt în proces de implementare a sistemului de sustenabilitate Fair’N Green, destinat evaluării afacerilor din domeniul vitivinicol conform standardelor de sustenabilitate recunoscute pe plan mondial. Conform ultimelor studii, piața vinurilor organice în ultimii ani este într-o continuă dezvoltare. Populația europeană consumă aproximativ 78% din vinurile organice.
⚡️Urmărește știrile Agroexpert pe-> Telegram | Viber | Facebook | Instagram | News letter!