Партнерские материалы

De ce înființarea de toamnă este esențială pentru optimizarea randamentului

De ce înființarea de toamnă este esențială pentru optimizarea randamentului

Îmbunătățiți eficiența utilizării nutrienților acum pentru randamente optime mai târziu

Reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră și producția de alimente cu mai puține inputuri reprezintă principala provocare cu care se vor confrunta fermierii în următorul deceniu.

Fermierii vor trebui să se concentreze mai mult pe utilizarea cât mai eficientă a nutrienților, atât pentru producția pe terenuri arabile, cât și pentru pășuni. Acest lucru înseamnă să se asigure că culturile beneficiază de un aport adecvat de toți nutrienții de care au nevoie și care sunt esențiali pentru optimizarea randamentului.

Promovați înființarea de toamnă pentru a crește eficiența utilizării nutrienților!

Creșterea eficienței utilizării nutrienților este una dintre principalele modalități prin care fermierii pot face față cu brio provocărilor din viitor. O retenție mai bună a nutrienților aplicați nu numai că va crește performanța și randamentul culturilor, ci va reduce și pierderile aduse mediului.

ICL a efectuat numeroase teste care au demonstrat că Polysulphate poate stimula înființarea de toamnă și dezvoltarea rădăcinilor, ceea ce duce la creșterea randamentului la recoltare.  

Stânga: aplicare normală de îngrășăminte fără Polysulphate; Dreapta: aplicare normală de îngrășăminte cu Polysulphate

Știai? Conform legii minimului lui Liebig, randamentul nu este determinat de cantitatea totală de nutrienți disponibili, ci de nutrientul care e cel mai puțin disponibil. Acest lucru se aplică și toamna, nu doar primăvara.

Nutrienți esențiali pentru culturile semănate toamna

  • Fosforul este esențial pentru înființarea culturilor. Fosforul ajută la stabilirea unor sisteme radiculare sănătoase la început și promovează creșterea rădăcinilor.
  • Potasiul favorizează creșterea sporită a rădăcinilor și este necesar alături de sulf pentru ca planta să profite de azotul disponibil în sol.
  • Calciul și magneziul sunt indispensabile pentru dezvoltarea rădăcinilor și stabilirea semințelor. Magneziul este esențial pentru fotosinteza adecvată.
  • Sulful aplicat toamna îmbunătățește absorbția azotului și a altor nutrienți.

Deficitul de sulf din soluri

Știai? Experții independenți în analiza solului estimează că, în 2019, aproximativ 85% din terenurile arabile din Regatul Unit erau deficitare în sulf, iar în cazul pășunilor, acest procent era de 88%.

Sulful este adesea cel mai deficitar nutrient, mai ales toamna.

Pe măsură ce depunerile atmosferice de sulf au scăzut în ultimii 50 de ani, solurile au devenit din ce în ce mai deficitare. Prin urmare, nevoia de a aplica îngrășăminte cu sulf a devenit critică.

Deși, în mod tradițional, se aplică primăvara împreună cu azotul, există tot mai multe dovezi care demonstrează beneficiile aplicării sulfului în toamnă, pentru a sprijini dezvoltarea rădăcinilor și pentru a stimula absorbția și retenția nutrienților în cultură pe timpul iernii.


Oferiți-le culturilor dumneavoastră cel mai bun start

Îmbunătățirea randamentului începe cu înființarea și asigurarea faptului că plantele au la dispoziție toți nutrienții necesari pentru dezvoltarea rădăcinilor. Cu cât este mai mare biomasa rădăcinilor, cu atât planta poate absorbi mai mulți nutrienți.

Știai? Un singur centimetru în plus de rădăcină pe fiecare plantă va atinge 130 de tone de sol în plus pe un hectar.

Creștere medie de 30% a masei rădăcinilor

În urma testelor ICL și a feedback-ului din partea utilizatorilor din ultimii trei ani de utilizare comercială, fermierii se pot aștepta să vadă o creștere estimată de 30% a masei rădăcinilor ca urmare a unei aplicări de toamnă a produselor FertilizerpluS de la ICL.

Stânga: aplicare normală de îngrășăminte cu Polysulphate; Dreapta: aplicare normală de îngrășăminte fără Polysulphate

Îmbunătățiți absorbția de azot

Atât sulful, cât și potasiul sunt vitale pentru a obține o eficiență maximă de utilizare a azotului, chiar și toamna, când azotul rezidual de la cultura anterioară este prezent în sol; azotul mineralizat apare, de asemenea, din cauza descompunerii naturale în profilul solului.

Deficitul de potasiu și sulf cauzează pierderi de azot valoros, ceea ce reprezintă o pierdere economică și va dăuna mediului, deoarece azotul este volatilizat sau levigat.

"Creșterea eficienței utilizării nutrienților – în special a azotului – este una dintre modalitățile cheie prin care fermierii se pot îndrepta spre zero net în pași practici și cuantificabili. Prin definiție, utilizarea unei cantități mai mari de nutrienți aplicați în cultură înseamnă că pierderile de nutrienți în mediu sunt reduse, iar fermierii își pot crește profiturile." Peter Scott, Origin Fertilisers.

Stânga: aplicare normală de îngrășăminte fără Polysulphate; Dreapta: aplicare normală de îngrășăminte cu Polysulphate

Testele arată o creștere cu 28% a absorbției de azot

În cadrul testelor efectuate în 2020/21 pe orzul de iarnă, o aplicare de 100 kg/ha de Polysulphate a rezultat într-o creștere de 28% a absorbției de azot de către culturi și o creștere de 41% a fosfatului. Acest lucru reprezintă o creștere semnificativă a utilizării eficiente a tuturor elementelor-cheie în perioada de toamnă.

Utilizați Polysulphate pentru a crește absorbția de nutrienți în solurile de toamnă

Îngrășămintele pe bază de Polysulphate reprezintă soluția ideală pentru a satisface necesarul de sulf, potasiu, magneziu și calciu din toamnă. Aceste produse oferă o eliberare prelungită a nutrienților, ceea ce este deosebit de valoros pentru sulfat, un nutrient predispus la levigare.

Asigurați o creștere puternică de primăvară

Rezultatele pot fi observate în culturi sub forma unor plante mai puternice și mai sănătoase, cu o biomasă semnificativ îmbunătățită. Plantele care intră în perioada de repaus vegetativ din timpul iernii într-o stare sănătoasă vor răsări mai repede și vor fi mai puternice odată cu reînceperea creșterii în primăvară.

Aplicați ca atare sau ca parte a unui program de nutriție

Polysulphate, care conține 48% SO3, 14% K2O, 6% MgO și 17% CaO, toate sub formă de sulfat, poate fi aplicat ca îngrășământ simplu sau poate fi încorporat într-un program de toamnă, conform recomandărilor lui Peter Scott de la Origin.

"Eliberarea prelungită a sulfului, potasiului, calciului și magneziului din Polysulphate poate crește absorbția azotului și fosfaților, sporind eficiența acestora și reducând pierderile în aer și apă. Polysulphate este o componentă cheie a îngrășămintelor NUTRI-MATCH de la Origin Fertilisers, care sunt concepute pentru a satisface necesarul specific de nutrienți al culturilor, evitând excesele și deficiențele și crescând eficiența."  

Pentru informații suplimentare, contactați distribuitorul/consultantul local ICL: https://polysulphate.com/ro/

⚡️ Следите за новостями Agroexpert в ->  Telegram  |  Viber  |  Facebook  |  Instagram  |  News letter!