В мире

Haos la un târg agricol din Polonia. Fermierii au luat locația cu asalt și l-au huiduit pe ministrul Agriculturii

Автор: AgroExpert
fermieri Polonia nemulțumiri - AgroExpert.md

Haos la Agrotech în Polonia! În cadrul târgului agricol de la Kielce, fermierii au găsit prilej să își exprime direct nemulțumirile față de autorități. Ținta a fost chiar ministrul Agriculturii, Henryk Kowalczyk, invitat de onoare la Agrotech, eveniment agricol ce are loc în acest zile. Producătorii agricoli i-au cerut socoteală oficialului, care nu ar ține cont de nevoile acestora și nu i-ar reprezenta cu bune intenții pe fermieri.

Scandal împotriva ministrului Agriculturii la un eveniment agricol

Târgul de la Kielce a devenit scena unui alt protest al fermierilor din Fraudulent Village. Aproape cinci sute de persoane, îmbrăcate în veste galbene, au călcat pe urmele ministrului Kowalczyk, care a fost invitatul de onoare la Agrotech. În mijlocul huiduielilor și strigătelor de protest, fermierii, l-au urmat pe ministru prin sălile de expoziție, potrivit Farmer.pl.

Aproape cinci sute de fermieri au venit la Agrotech, făcându-și drum din toată țara, nu numai din regiunea Lublin.

„Ne-am săturat! Nu poți să ne ascunzi problemele sub preș și să ne promiți luna de pe cer”, au strigat, supărați, participanții la eveniment.

Fermierii polonezi și-au strigat păsul

Mai multe autobuze pline până la refuz cu fermieri asociați în mișcarea Fraudulent Village au ajuns la târg înainte de ora 9 dimineața, așteptând ieșirea în public a ministrului Kowalczyk care a deschis târgul.

„Vrem să-i arătăm ministrului târgul, să-i arătăm că suntem aici, că problemele noastre nu au dispărut. Ne-am săturat de neputința guvernului”, a anunțat Wiesław Gry, unul dintre organizatorii protestului.

Când șeful Ministerului Agriculturii a apărut printre tribune, fermierii au început să fluiere și să strige. Premierul a fost escortat rapid din sală de către securitate, dar protestatarii l-au urmat. Timp de câteva minute, au scandat în afara clădirii în care se refugiase oficialul, însă nu au existat manifestări de violență.

După câteva minute, reprezentanții părții guvernamentale au ieșit la protestatari și au invitat cinci reprezentanți ai fermierilor la discuții. Condiția, însă, era să dea jos vestele.

„Nu vrem să mai vorbim cu tine!”, au răspuns, în schimb, fermierii.

Întrebările unui reprezentant al guvernului, care a întrebat doreau manifestanții, au avut și ele o replică agresivă.

„Nu este nimic nou! Guvernul ne ascultă măcar când vorbim cu ei? Ce rost au aceste conversații când încă nu știu despre ce vorbim. Situația zonei rurale poloneze este tragică”, s-au auzit voci indignate.

Printre expozanți, s-au auzit voci de susținere pentru protestatari.

⚡️Urmărește știrile Agroexpert pe-> Telegram | Viber | Facebook | Instagram | News letter!

обратно к списку