Igor Grigoriev rămâne în fruntea Asociației „AGROCEREALE” încă pe un an, acesta a fost reales în funcția de președinte cu majoritatea voturilor membrilor prezenți la Adunarea Generală demarată săptămâna trecută, dar prelungită ieri. Totodată membrii au aprobat Strategia de dezvoltare a Asociației „AGROCEREALE” pentru perioada 2022-2026.
În pofida opoziției create de unii exportatori mari ai producției agricole de cereale, în cadrul ședinței de ieri, Igor Grigoriev a acumulat necesarul de voturi pentru a-și continua activitatea de președinte al Asociației „AGROCEREALE” încă pe un an. În discursul său, Igor Grigoriev a ținut un raport al realizărilor obținute pe durata aflării sale în funcția de conducere a Asociației Exportatorilor și Importatorilor de Produse Agricole și Cerealiere.
”Avem multe de făcut, prin urmare trebuie să ne unim forțele pentru a reuși împreună. Pe durata aflării mele în șefia Asociației, au fost perfectate și expediate mai mult de 30 scrisori și adresări pe o gamă întreagă de subiecte, în adresa instituțiilor de stat: Președinția Republicii Moldova, Guvernul Republicii Moldova, Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare, Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Ministerul Afacerilor Interne, Poliția de Frontieră, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor, Serviciul Vamal, Agenția Națională Transport Auto, Agenția Navală, Agenția Proprietății Publice, Î.S. Calea Ferată a Moldovei, Consiliul Economic de pe lângă Prim-ministru etc. Au fost primite răspunsuri și organizate ședințe de lucru, cu identificarea soluțiilor, cum ar fi deblocarea corăbiilor în Turcia, scoaterea interdicției la exportul de porumb, ulterior și la grâu, fluidizarea transportului prin punctele de trecere a frontierei de stat, fluidizarea transportului naval pe canalul Sulina, delta Dunării și pe Dunăre, problemele legate de portul Reni, dar și de stația feroviară Reni. De asemenea, am abordat întreaga gamă de probleme a lanțului logistic la exportul de cereale ce a apărut după 24 februarie 2022 când a început războiul în Ucraina cu reprezentanții MAIA, inclusiv Vladimir Bolea, care de astăzi este ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare. Acum urmează să examinăm situația privind derularea recoltării, colectării, depozitării și exportului producției cerealiere în sezonul de vară 2022 și problemele cu care se confruntă membrii Asociației. Avem aprobată și Strategia de dezvoltare a Asociației „AGROCEREALE” pentru perioada 2022-2026, ne continuăm activitatea mai departe” a declarat Igor Grigoriev.
⚡️Urmărește știrile Agroexpert pe-> Telegram | Viber | Facebook | Instagram | News letter!