Fermierul Erik Stegink, unul dintre fondatorii Mișcării civice a fermierilor agrar-populistă (BBB) din Olanda, este renumit pentru o inovație în gastronomie – înghețata din lapte de porc, o premieră mondială care s-a dovedit a fi un succes în Olanda. Delicatesa, este noua invenție care reprezentat un succes pentru vizitatorii fermei sale Piggy’s Palace, unde curioșii pot vedea și animalele pe tobogane, scrie G4Media.
Înghețata este descrisă ca fiind „un pic grasă, plăcută și cremoasă”. „Este o înghețată delicioasă”, a spus un vizitator al fermei. Înghețata din lapte de capră este disponibilă pe scară largă în Țările de Jos și, potrivit radiodifuzorului de stat NOS, înghețata de cămilă a fost pusă în vânzare din 2011.
Potrivit fermierului, laptele de porc este mai asemănător cu laptele uman decât cel de vacă în ceea ce privește lipidele, sau grăsimile, cu o aromă mai puternică, care a fost descrisă ca fiind „de vânat”. Acesta conține aproximativ 8,5% de grăsime, față de 3,5% în laptele de vacă.
În 2015, ferma lui Stegink a devenit prima din lume care a produs în mod comercial brânză din lapte de porc, într-un proces de producție care, a spus el, a fost „o muncă infernală”. „Este nevoie de atât de mult timp și de atât de mulți litri pentru un kilogram de brânză, încât este foarte scump. Această înghețată necesită, de asemenea, timp, dar avem nevoie de mai puțin lapte pentru ea”, a spus el.
Stegink este și președintele și unul dintre fondatorii partidului populist al fermierilor, BBB (Mișcarea Fermierilor-Cetățeni, BoerBurgerBeweging), care face parte din noua coaliție de dreapta olandeză.
Cele 250 de scroafe ale sale trebuie mulse manual, deoarece nu a fost dezvoltat niciun utilaj pentru mulsul porcilor, deoarece, în trecut, a fost considerat ca fiind nefezabil din punct de vedere comercial.