Corteva Agriscience a organizat la București o dezbatere despre rolul inovației în asigurarea securității pentru fermierii români, atât în prezent, cât și în viitor.
În cadrul panelului de discuții, experții în agricultură Jean Ionescu, Country Leader pentru România și Republica Moldova, și Cristina Cionga, Director Adjunct al Forumul Agricultorilor și Procesatorilor Profesioniști din România (FAPPR), au oferit perspective valoroase despre modul în care inovația sprijină fermierii români să-și asigure sustenabilitatea afacerilor. De asemenea, au analizat tendințele revoluționare care conturează viitorul agriculturii, oferind o viziune asupra oportunităților care transformă industria.
„Fermierii români au demonstrat o deschidere remarcabilă față de adoptarea inovației, poziționând țara ca o piață care adoptă tehnologii de ultimă generație și le aplică în mod inovator. Prin adoptarea acestor inovații, fermierii nu doar că își ating obiectivele de productivitate, ci contribuie și la practicile agricole durabile, asigurând reziliența pe termen lung și securitatea alimentară. Această mentalitate proactivă evidențiază rolul esențial al inovației în sectorul agricol din România și capacitatea sa de a face față provocărilor actuale și viitoare”, a subliniat Jean Ionescu.
De exemplu, produsele de origine naturală, precum Spinosad, ajută fermierii să răspundă cerințelor consumatorilor, îmbunătățind în același timp sustenabilitatea. Spinosad este un ingredient activ extrem de eficient pentru produsele insecticide, obținut prin fermentarea bacteriei Saccharopolyspora spinosa, descoperită inițial în sol. Astăzi, Spinosad rămâne un instrument indispensabil de combatere a dăunătorilor pentru peste 200 de culturi, disponibil atât pentru fermierii convenționali, cât și pentru cei organici din Europa.
Pe lângă produsele de origine naturală, Corteva Biologicals ajută fermierii să navigheze prin condițiile de piață în continuă schimbare și provocările actuale. Soluțiile biologice Corteva oferă fermierilor noi metode pentru a îmbunătăți interacțiunea culturilor cu mediul înconjurător, utilizând mai eficient nutrienții și inputurile, îmbunătățind procesele naturale ale plantelor. Dezvoltate pentru a oferi performanțe previzibile și dovedite, aceste soluții pot completa produsele tradiționale de protecție a plantelor sau, acolo unde sunt etichetate în mod corespunzător, pot fi utilizate individual pentru agricultura ecologică.
„Cu o activitate specifică și direcționată, produsele biologice pot ajuta fermierii să valorifice mai bine practicile și produsele existente, chiar și în scenariile în care utilizează mai puține resurse. Rezultatul este un randament mai bun al investițiilor pentru fermieri și o cantitate mai mare de alimente de înaltă calitate pentru consumatori. De asemenea, acestea permit fermierilor să găsească echilibrul între profitabilitate și sustenabilitatea producției, oferind opțiuni naturale care funcționează eficient alături de practicile existente, reducând consumul, conservând mai mult și îmbunătățind recoltele”, a declarat Jean Ionescu.
Experții au subliniat și necesitatea adoptării pe scară largă a soluțiilor tehnologice, precum agricultura de precizie și instrumentele digitale, pentru a maximiza productivitatea culturilor.
„Agricultura inteligentă, agricultura de precizie transformă viitorul producției alimentare, oferindu-le fermierilor posibilitatea de a valorifica tehnologii de vârf, precum IoT, robotică și GPS, pentru a produce mai mult cu mai puțin. Prin optimizarea utilizării resurselor și creșterea productivității, aceste inovații abordează provocările duble ale hrănirii unei populații globale în creștere și ale protejării planetei, deschizând astfel calea către o revoluție agricolă bazată pe date, care să ducă la reziliența și profitabilitatea afacerilor agricole și la durabilitate de mediu reală, ca bun public furnizat societății”, punctează Cristina Cionga.
În plus, experții Corteva Agriscience au prezentat soluții noi din portofoliul companiei. Printre noutăți se numără noul fungicid Queen® cu molecula activă Inatreq™, erbicidele Rexade™ și Tarzec™, precum și hibrizi noi de porumb, floarea-soarelui, soia și rapiță. De asemenea, s-a anunțat că portofoliul Corteva Biologicals va fi extins în 2025 cu produse noi de biocontrol și biostimulanți. Prin aceste produse, Corteva își consolidează poziția de lider în inovațiile agricole.
Despre Corteva Agriscience
Corteva Agriscience este o companie globală, eminamente agricolă, tranzacționată la bursă, ce combină inovația de vârf din industrie, implicarea clienților și execuția operațională pentru a oferi soluții la cele mai mari provocări agricole din lume. Corteva generează opțiuni avantajoase pe piață prin strategia sa unică de distribuție, împreună cu mixul său echilibrat și divers de semințe, produse de protecția a plantelor și servicii digitale la nivel mondial. Având în portofoliu unele dintre cele mai cunoscute mărci din agricultură și o linie de produse și tehnologii de top în industrie, ce pot genera creșteri viitoare, compania se angajează să maximizeze productivitatea fermierilor, colaborand in acelasi timp cu părțile interesate din întreg sistemul alimentar, contribuind la promisiunea de a îmbogăți viața celor care produc și a celor care consumă și asigurând progresul generațiilor viitoare.
Mai multe informații sunt disponibile pe www.corteva.ro