В Молдове

Japonia și PNUD oferă sprijin pentru 20 de întreprinderi mici și mijlocii

Автор: AgroExpert
compnaii sprijin, Japonia - agroExpert.md

20 de întreprinderi mici și mijlocii din Republica Moldova vor beneficia de granturi în valoare de 20 de mii de dolari fiecare, asistență financiară acordată în cadrul proiectului PNUD „Răspunsul multidimensional la provocările emergente în materie de securitate umană”, finanțat de Guvernul Japoniei.

Zece companii din domeniul agroalimentar și zece din domeniul non-agroalimentar vor primi asistență financiară pentru a-și îmbunătăți productivitatea, competitivitatea și durabilitatea afacerilor. Scopul asistenței nerambursabile este creșterea eficienței energetice și îmbunătățirea securității alimentare prin consolidarea capacităților producătorilor agricoli afectați de criza multidimensională.

Asistența va fi alocată pentru modernizarea vechilor linii de producție, îmbunătățirea proceselor interne și controlul producției, recuperarea căldurii reziduale și generarea eficientă a energiei, precum și modernizarea capacităților de recoltare, producție, depozitare și procesare, cu respectarea standardelor de siguranță alimentară.

Concursul de granturi constă din două loturi care vor fi implementate în perioada iunie 2023-martie 2024. Primul lot presupune sprijin pentru cel puțin 10 întreprinderi mici și mijlocii care activează în sectorul agroalimentar pentru modernizarea capacităților lor de recoltare, producție, depozitare și procesare, permițându-le să respecte standardele de siguranță alimentară. De acest lot pot beneficia companiile din trei microregiuni-țintă. Este vorba despre Coșnița, Criuleni, Pârâta, Doroțcaia și Slobozia-Dușca – raioanele Dubăsari și Criuleni. A doua microregiune-țintă este Nisporeni, Vărzărești, Ciutești, Boldurești, Soltănești, Grozești, Bălăurești și Seliște – raionul Nisporeni, iar a treia Cimișlia, Sadaclia, Ciucur Mingir, Cenac, Valea Perjei, Hârtop și Mihailovca – raioanele Cimișlia și Basarabeasca.

Al doilea lot prevede sprijin pentru cel puțin 10 întreprinderi mici și mijlocii care lucrează în sectoare non-agricole din două regiuni-cheie Cahul și Ungheni, care găzduiesc un număr mare de refugiați, pentru a reduce impactul asupra mediului și pentru a-și îmbunătăți eficiența și competitivitatea.

Condițiile concursului și ghidul cu toate detaliile despre procesul de depunere a dosarului pot fi accesate pe pagina UNDP Moldova. Termenul-limită de depunere a dosarelor este 6 iunie.

⚡️Urmărește știrile Agroexpert pe-> Telegram | Viber | Facebook | Instagram | News letter!

⚡️ Следите за новостями Agroexpert в ->  Telegram  |  Viber  |  Facebook  |  Instagram  |  News letter!