Репортажи

Maria Reu: ”Ceaiul verde oferă multe beneficii organismului, dacă este infuzat corect”

Ceaiul este o băutură obținută prin infuzarea frunzelor uscate ale plantei, însă puțină lume cunoaște că gustul acestuia depinde foarte mult de perioada culegerii și de metoda preparării. Maria Reu de mai bine de 4 ani oferă consumatorilor de ceai din Moldova cele mai variate combinații de ceai natural verde, în special, cu arome deosebite, dar fără gram de adaos chimic, importate din Germania. Totodată, antreprenoarea demonstrează metoda corectă de infuzare a băuturii chiar în magazinul intitulat sugestiv ”Arta ceaiului”.

Totul a pornit de la o experiență personală a antreprenoarei, care iubește ceaiul verde, în special, pe care inițial nu prea știa cum să îl infuzeze nici ea corect.

”Știți prin 2000 când ceaiul verde abia începea să se aducă la noi, eram curioasă de ce fiind atât de recomandat, avea gustul amar. O prietenă de a mea m-a întrebat cum îl infuzez și atunci am constatat că greșeam anumite lucruri. În primul rând, apa turnată peste ceai era prea fierbinte. Ceaiul verde este mai pretențios ca cel negru. Dacă nu este infuzat corect, iese amar și proprietățile se pierd. Temperatura ideală este de 75-95 de grade, astfel gustul ceaiului se păstrează exact cum trebuie, aroma te îmbată și toate beneficiile acestei băuturi acționează asupra organismului, conține mulți antioxidanți care întărește imunitatea și luptă cu celulele canceroase” a explicat Maria Reu.

În perioada când fascinația ceaiului a pus stăpânire pe viitoarea antreprenoare, aceasta a decis să își împartă cunoștințele obținute și cu alți oameni iubitori de ceai. A pornit afacerea care presupune selecția a circa 150 de feluri de ceai, de la câteva fabrici din Germania și vânzarea acestora în Moldova.

”Germania este unul dintre cei mai mari importatori de ceai din Europa, au port maritim și ulterior exportă ceaiul în toate celelalte țări din Europa.Ei cumpără primele 5 culegeri ale ceaiurilor, un detaliu important, căci puțină lume știe aceste lucruri, dar după al cincilea cules, ceaiul tot este bun, dar nu mai este atât de aromat, astfel producătorii adaugă diferite substanțe de miros și nu mai poate fi infuzat de 2-3 ori cum se întâmplă în cazul ceaiului nostru. Compoziția chimică a ceaiului variază în funcție de recoltă, culegerea începe din luna martie și se fac 9 culegeri pe an, iar primele 5 le cumpără germanii. În plus se știe că ei au cerințe înalte, mai ales la calitatea oricărui produs, din acest motiv am decis să colaborăm cu 3 fabrici din Germania. În prezent menținem colaborarea cu 2 fabrici și aducem lunar circa 150 de combinații de ceai în Moldova. Nu toate plantele sunt din Japonia, Sri Lanka, China, de exemplu menta și alte plante medicinale, cât și fructele uscate din România le importă și obțin un produs de cea mai înaltă calitate” a povestit Maria Reu.

Antreprenoarea are studii în domeniul farmaceutic și prin urmare nu vinde numai ceaiul, dar oferă și recomandări utile cumpărătorilor care îi trec pragul magazinului intitulat sugestiv ”Arta ceaiului”.

”Îmi este ușor să recomand un anumit ceai, cunoscând proprietățile acestuia. Fiecare combinație are specificul său, din acest motiv întreb cumpărătorul preferințele sale ca ulterior să îi pot recomanda ce i s-ar potrivi cel mai bine. Am optat pentru combinația ceaiului verde cu alte ingrediente pentru ca să promovăm consumul acestui tip de ceai care are atâtea beneficii asupra organismului. Și totodată încerc să explic tuturor că este un mit faptul că ceaiul verde ar conține mai multă cofeină decât cafeaua. Am o carte pe care o deschid pentru a convinge consumatorii noștri de ceea ce spun și vă explic în cifre, după studiile efectuate, într-o porție de cafea fiartă se conține 60-160 mg de cofeină, pe când în ceaiul verde numai 6-30 mg de cofeină, iar în ceaiul negru  20-90 mg de această substanță. Prin urmare este o falsă impresie că ceaiul verde depășește cafeaua după conținutul său de cofeină” a mai adăugat Maria Reu.

În magazinul ”Arta ceaiului” din centrul orașului, unde există atâtea combinații aromate, poți cumpăra ceaiul după ce guști din infuzia aromată, sută la sută naturală, preparată chiar de doamna Maria Reu. Pot să spun că gustul ceaiului a fost nemaipomenit.

”Este foarte greu să alegi din multitudinea de combinații pe care le avem și prin urmare, gustând ceaiul, este mai ușor pentru un cumpărător să aleagă. Noi pregătim și cadouri pentru iubitorii de ceai, cu informațiile necesare pe fiecare cutie, ce fel de plante se găsesc în combinația respectivă, la ce temperatură se infuzează, până la ce dată ar fi bine să fie consumat conținutul etc” a coinchis Maria Reu.

Producția mondială de ceai este estimată la circa 3,15 milioane de tone anual.

Urmărește știrile Agroexpert ->pe Telegram | Viber | Facebook | Instagram | News letter!

Источник: Agroexpert

⚡️ Следите за новостями Agroexpert в ->  Telegram  |  Viber  |  Facebook  |  Instagram  |  News letter!